Mokslininkai surinko kontrolinę grupę, sudarytą iš 21-o vyro, kurie sutiko keliolika dienų valgyti česnaką. Po kiekvieno tokio „pasistiprinimo“ vyrai turėjo po pažastimis pasikišti vatos įklotus ir vaikščioti su jais dvylika valandų.

Antroji kontrolinė grupė, sudaryta taip pat iš 21-o vyriškos lyties savanorio, visiškai nevartojo česnako, tačiau taip pat turėjo mokslininkams pateikti savo prakaito mėginius.

Į kitą eksperimento etapą buvo pakviestos 82 moterys ir merginos, kurioms teko matyt ne pati maloniausia užduotis – įvertinti vatos įklotų kvapą pagal keturis parametrus: malonumas, patrauklumas, vyriškumas ir intensyvumas.

Įdomiausia, jog visoms 82 moterims vatos įklotų, kuriuos nešiojo česnaką valgę vyrai, kvapas paliko kur kas geresnį įspūdį nei vyrukų, kuriems buvo draudžiama jį valgyti. Pažymima, kad česnaką valgiusių vyrų prakaito kvapas yra mažiau intensyvus, labiau malonus, patrauklus ir vyriškas.

Po tokio tyrimo lieka reablituoti keptą duoną su česnaku, tačiau reikia nepamiršti, kad nemalonus kvapas iš burnos liks.