Tačiau štai mažytė paslaptis: moterys yra tiek pat linkusios į neištikimybę, kiek vyrai. Indianos universitete neseniai buvo atliktas tyrimas, kuriame teigiama, kad apie 20 procentų tiek moterų, tiek vyrų buvo pričiupti apgaudinėjantys savo partnerius.

Viena iš tyrimo autorių Kristen Mark teigia, kad tai – didelis pokytis, rašo leidinys „Men's Health“. Vyrų, linkusių į neištikimybę, skaičius paprastai viršydavo moterų. Tačiau neaišku, ar šiais laikais daugiau moterų yra neištikimos, ar tiesiog jos dažniau prisipažįsta apie tai mokslininkams.

Gali kaltinti evoliuciją dėl neištikimybės, tačiau 2015 m. kalbama, kad tai daugiau nei žmonijos rasės lemtis.

Žmonės nuobodžiauja ir tampa smalsesni, teigiama K. Mark tyrime. Nesvarbu, kaip stipriai myli partnerį, seksas 752 kartą su juo ar ja nebėra toks jaudinantis, kaip draudžiamas pirmas kartas su seksualiu nepažįstamuoju ar nepažįstamąja iš baro. Sugundytas ir be suvaržymų po kelių bokalų alaus tu pasiduodi.

Visgi vyrai ir moterys yra linkę apgaudinėti skirtingais būdais. Tai gali paaiškinti, kodėl tarp „Ashley Madison“ narių – dauguma vyrų, teigia santuokos ir šeimos terapeutas Paulas Hokemeyeris. Šis tinklapis pateikia tai, ko nori vyrai – seksą be apribojimų, sako jis.

Daugelis moterų ieško emocinio ryšio su partneriu – netgi jei tai santykiai už santuokos ribų, teigia P. Hokemeyeris. Dėl šios priežasties moterų neištikimybė gali būti mažiau planuota nei vyrų, kurie užsiregistruoja į tinklapį, kad rastų partnerę seksui, pastebi jis. Moterys labiau linkusios sutikti ką nors, pavyzdžiui, darbe ar bare, jausti kibirkštėles, formuoti santykius ir tada permiegoti.

Pasak P. Hokemeyer, vyrai paprastai kalba apie tokį seksą, sakydami „tai tik seksas“, o moterys labiau įklimpsta į naujus santykius.

„Moterys galvoja apie pasekmes ir vertina ryšio užmezgimo procesą, – sako jis. – Jos jaučia įtampą dėl galimų neištikimybės pasekmių, o ne galvoja apie tai kaip apie bereikšmį ir įtakos tolesniam gyvenimui neturintį procesą.“

Geros žinios – tavo santykių stiprumas vaidina svarbų vaidmenį, nes moterys laiminguose santykiuose nėra linkusios į neištikimybę, teigiama tyrime.

Jeigu nori palaikyti stiprius santykius, būk įsitikinęs, kad jus daug kas jungia, sako P. Hokemeyeris. Neleisk, kad įsivyrautų nedideli nesutarimai, pyktis ir apmaudas.

„Galbūt tu mažiausiai tą nori daryti, tačiau susidorojimas su nedideliais nesutarimais ateityje padės išvengti didžiulės bedugnės, kuri lems neištikimybę“, – pastebi jis.