Teisėtvarkos pareigūnai radinius konfiskavo, mat vilos šeimininkas, savo namo rūsyje priglaudęs tanką, pažeidė įstatymus. Advokatas, ėmęsis ginti vilos šeimininką, kurio tapatybė nėra nurodoma, mano, kad jo klientas įstatymui nenusižengė, mat „pantera“ šaudyti nebegali.

Policininkai, pasiųsti į vilą konfiskuoti Antrojo pasaulinio karo laikų monstro, kol negali jo išvilkti iš namo rūsio, nors jiems ir buvo skirta speciali technika.

Miestelio meras Alexanderis Orthas tikino, jog policininkų radinys jo nenustebino. „Panteros“ savinininkas tanku važinėjo 1978 metais, kuomet buvo gausiai iškritę sniego“, - prisiminė meras, kuris nemano, jog vilos šeimininko, kuriam yra per 70 metų, potraukis karo mašinoms, turėtų kažką nustebinti.

„Kažkam patinka garvežiai, kažkam – tankai“, - mano Haikendorfo meras.

Nacistinė Vokietija tankus „Panther“ masiškai pradėjo gaminti jau įpusėjus Antrajam pasauliniui karui – pirmąjį kovinį krikštą „panteros“ gavo 1943 metais įvykusiame Kursko mūšyje, tapusiame didžiausiu tankų susirėminu. Daug karo technikos ekspertų „Panther“ vadina geriausiu vokiečių tanku Antrajame pasauliniame kare, ir vienu geriausių visame pasaulyje.