Mes kalbame apie sugrįžimą į nerūpestingų žaidimų laikus, kuomet tokie užsiėmimai kaip pagalvių mūšiai, tiesa ar drąsa ir „Twister“ valdė tavo pasaulį, rašo vyrų pamėgtas leidinys„Men's Health“.
„Vaikiškas žaidimas pagyvina santykius, mažina stresą ir nuobodulį bei kuria intymumą“, – teigia sekso terapeutas, mokslų daktaras Nan Wise. „Aš kalbu apie tokius užsiėmimus kaip imtynės, bėginėjimas aplinkui, ar žaidimus kaip „Twister“.

Vaikiško būdo nusistatymas suveikė 41-erių metų Tracy bei jos 42-ejų metų vyrui Chrisui. „Mes abu lovoje naršėme savo kompiuteriuose, taigi aš nusprendžiau pradėti pagalvių mūšį, – sako ji. - Jis šiek tiek supyko, bet prirėmė mane ir kitas dalykas, kuriuo užsiėmėme, buvo seksas“.

Tracy tvirtina, kad iki jų pagalvių mūšio jie nebuvo intymiai suartėję jau tris savaites. „Aš tikrai vėl jam trenksiu į veidą su pagalve, jei to reikės“ – sako ji.

Sekso terapeutas, mokslų daktaras Chrisas Donaghue taip pat yra suaugusių, žaidžiančių kaip vaikai, didelis gerbėjas. „Mes žinome, kad darbas kartu atneša naudos santykiams, taigi ši žaidimo idėja yra panaši“ – sako Donaghue. - Tačiau tai, ką žaidimas daro, priešingai nei pratimai kartu – tai leidžia tau kvailioti su partnere, juoktis, atleisti, būti pažeidžiamam ir šiek tiek paslysti be taisyklių, nuosprendžių ar tikslų.

Daug vaikystės žaidimų yra kovos pobūdžio – jei išvardyti kelis, tai pagalvių mūšiai, kovos vandenyje, kutenimo kovos, vandens balionų ar vandens pistoletų kovos. Kait Scalisi, sekso ir santykių specialistė ir PassionbyKait.com įkūrėja, sieja ši žaidimų tipą su reagavimo į stresą sistema: kova, skrydis, šaltis, maistas ir sanguliavimas.

„Jei, pavyzdžiui, tau trenkiama su vandens balionu, adrenalinas pradeda veikti ir paveikia vieną iš šių reagavimo sistemos dalių“. – aiškina ji. „Kai poros užsiima tokiais žaidimais, labiausiai tikėtina, kad tai prives prie sekso, nes yra stipriau jaučiamas intymumas ir artumas“.

Tu taip pat gali pabandyti žaidimus, skirtus žaisti stebint suaugusiems, pakeisti į priklausančius N-16 kategorijai, tokius kaip nuogą „Twister“, tiesos ar drąsos seksualinę versiją, butelio sukimą su draugais (jei esi pasiruošęs šiek tiek pasidalinti), „Simonas sako“ ar striptizo pokerį. Tradiciniai žaidimai, tokie kaip „Pictionary“ ar netgi šarados, taip pat gali įkaitinti kraują. Arba pabandyk tokius žaidimus kaip gaudynės, futbolą vienas prieš vieną, ir įvairius vandens žaidimus baseine.

Taip, visa tai paaiškina netgi mokslas. „Mūsų natūralūs opiatų neurotransmiteriai, vadinami opioidais, yra išskiriami žaidimo metu ir taip jį palengvina, – sako Wise. - Smegenų endogeninė kanabinoidinė sistema – natūraliai išsiskiriančios į marihuaną panašios cheminės medžiagos mūsų smegenyse – taip pat išsiskiria žaidimo metu.“

Taigi, nustebink ją mesdamas į ją pagalvę. Jūs abu mėgausitės tuo, kas jūsų lauks po to.