„Mūsų pažinties su būsimu vyru dieną aš jam pareiškiau: „Aš ne prieš, kad tu man būtum neištikimas kartą per metus, tačiau yra dvi sąlygos: aš turiu nepažinoti tos moters ir tu su ja negali užmegzti rimtų santykių. Jis pagalvojo, jog aš išprotėjusi. Tačiau kas pagalvotų kitaip“, - taip apie gana neįprastai atrodantį susitarimą viename rusų blizgiame žurnale prieš kelerius metus rašė pati Marija Lopatova.

Ji, prieš tai itin rimtai draugavusi su populiarios rusų popgrupės „Ivanuški International“ dainininku, su A.Kirilenka susipažino kuomet vaikinui buvo tik aštuoniolika metų – aštuoneriais metais vyresnė moteris prisimena, kad ji, teikdama viešųjų ryšių paslaugas, uždirbdavo gerokai daugiau nei dar tik kylanti krepšinio žvaigždė.

Po dvejų metų A. Kirilenka ir M. Lopatova apsikeitė aukso žiedais, o netrukus dienos šviesą išvydo ir judviejų pirmagimis. Šiandien jų šeima – trys sūnūs ir 2009 metais įsidukrinta mergaitė.

Tačiau pikantiškas, žiniasklaidoje nuskambėjęs sutuoktinių susitarimas liko nepamirštas. Pastarosiomis dienomis Rusijos žiniasklaida vėl mirga antraštėmis apie įteisintą A.Kirilenkos „nuėjimą į kairę“.

Amerikiečių tabloidui TMZ Rusijos krepšinio prezidento žmonos pasiteiravus, ar jos sutuoktinis vis dar gali pasinaudoti teise, suteikta prieš keliolika metų, M. Lopatova atsakė, jog susitarimas galioja. „Jam spręsti, pasinaudoti šia teise ar ne“, - sakė moteris. Paklausta, ar ji taip pat turi panašią teisę, A.Kirilenkos žmona atsakė, jog oficialaus sutikimo neturi, tačiau gali jį gauti bet kurią akimirką.

Prieš penkerius metus dalyvaudamas vienos televizijos laidos filmavime, A. Kirilenka, žurnalistų paklaustas, ar pasinaudojo žmonos suteikta teisę kartą per metus turėti lytinius santykius su kita moterimi, atsakė kad ne. „Karta mes su Marija kalbėjomės apie savo santykius ir ji man tarė: „Aš tave taip myliu, jog jai net turėsi seksą su kita, man tai netaps smūgiu. Ir jos pasitikėjimas man yra kur kas svarbesnis nei tas leidimas“, - taip prieš penkerius metus vienoje televizijos laidoje sakė A.Kirilenka.