Kai buvo vaikas, Bilzerianas jautėsi vienišas ir patyrė daug streso. Jo tėtis jaunystėje buvo nusikaltėlis, kuris kovojo Vietnamo kare ir mokėsi Harvardo verslo mokykloje, todėl retai būdavo namuose – dirbdavo ties egzotiškais sandėriais, rašo žurnalas GQ. O kai senukas būdavo šalia, jo užsispyręs ir nuožmus būdas tik apsunkindavo Bilzeriano gyvenimą. Kartą tėvas iškėlė bylą krepšinio komandai, kurioje žaidė jo sūnus, dėl šmeižto, įvykusio ginčijantis dėl 5000 svarų paramos. Viso to priežastis – tėvo nenoras prisidėti prie šios paramos. „Vaikystėje negaudavau daug dėmesio, – pripažino Bilzerianas. – Tikriausiai dėl to dabar esu toks mėgstantis pasireikšti pamišėlis.“

Kai vyresnysis Bilzerianas galų gale rado laiko praleisti su sūnumi, jis nusprendė nuvežti dešimtmetį į mokyklą. Automobiliui privažiavus prie vartų, jaunasis Bilzerianas suprato, kad kažkas ne taip. Štai tada tėtis pranešė, kad keliauja į kalėjimą. Jis buvo kaltinamas dėl finansinių sukčiavimų. Teisėjas pastebėjo, kad susiviliojęs pinigais Bilzerianas vyresnysis prarado galimybę būti perspektyviu finansininku.

Nuotrauka iš Dano Bilzeriano "Instagram" paskyros.

Bilzerianui jaunesniajam tekdavo kęsti bendraklasių patyčias ir dėl to, kad jo tėvas daug laiko praleisdavo baruose. Bėgant laikui jis ėmė rodyti nepagarbą autoritetui ir pasistengė, kad būtų pašalintas iš dviejų mokyklų per vienus metus, kol galų gale buvo išsiųstas į karinę akademiją ir turėjo laikytis griežtos karininko dienotvarkės. Po to šeima persikraustė į už 2000 mylių esančią Jutą, kurioje Bilzerianas vyresnysis, paleistas lygtinai, įsigijo naują kompaniją. 

Neilgai trukus Bilzeriano tėvas įsivėlė į naują bylą, o sūnus nusprendė atvykti į mokyklą su „M16“ kulkosvaidžiu automobilio bagažinėje. Ginklas buvo jo tėvo, kai šis tarnavo Vietname. Pasak Bilzeriano: „Labai didžiavausi tuo kulkosvaidžiu, rodžiau jį visiems.“ Tačiau mokytojams tai visiškai nepatiko. Vaikinas buvo ne tik išmestas iš mokyklos – jo taip pat buvo paprašyta palikti Jutą ir čia nebegrįžti.

Nuotrauka iš Dano Bilzeriano "Instagram" paskyros.

Nežinodamas ką su savimi daryti, Bilzerianas prisijungė prie Karinio jūrų laivyno ir pradėjo treniruotis „Seal“ padalinyje, kuris šiuo metu yra išgarsėjęs dėl „Al Qaeda“ lyderio nužudymo. Apmokymai šiame dalinyje trunka 24 savaites. Bilzerianas teigė, kad tarnavo jame 510 dienų, tarp kurių buvo dvi taip vadinamos „pragaro savaitės“ – pirmąją jis užbaigė sulaužyta koja (jis susilažino su savo gydytoju iš 20 dolerių, kad jam pavyks tai padaryti). Trys ketvirtadaliai kandidatų „Seal“ apmokymų nepraėjo, Bilzerianas nebuvo išimtis – jis buvo pašalintas dėl saugumo reikalavimų pažeidinėjimų. 

Kai kurie Karinio jūrų laivyno veteranai svarstė, ar būtų Bilzerianas tapęs „Seal“ nariu. Jų manymu, net jei būtų perėjęs mokymus, jam vis dar reikėtų įveikti kvalifikacijos apmokymus – dar sudėtingesnį 26 savaičių trukmės kursą, kuriame būtų tiriami taktiniai gebėjimai ir vykdomos tokios užduotys kaip laisvo kritimo parašiutu šuoliai.

Nuotrauka iš Dano Bilzeriano "Instagram" paskyros.

Pats Bilzerianas teigė, kad vienas iš pareigūnų jo nemėgo. Nors jo tėvas išsiskyrė Vietnamo kare Bronzine žvaigžde, būti Paulo Bilzeriano sūnumi reiškė atsakomybę. Ypač tada, kai paplito žinios, kad senasis Bilzerianas, techniškai bankrutavęs, gyvena rūmuose Tampoje. Tačiau po FBI reido buvęs finansinis sukčius vėl atsidūrė už grotų.

Kur iš tiesų dingo Paulo Bilzeriano turtai, ar jie siekė pusę bilijono dolerių – belieka tik spėlioti. Pasak pranešimų, šeimos namas buvo parduotas, tačiau paaiškėjo, kad vienas iš savininkų – labdaros organizacija, pavadinta šeimos katės vardu. Kiti šeimos pinigai atsidūrė Kuko salose, esančiose Pietų Ramiajame vandenyne. Į tai atsakydamas Bilzerianas vyresnysis pasiūlė peržiūrėti jo sąskaitos balansą – paskutinis papildymas buvo vos 23 centai.

Nuotrauka iš Dano Bilzeriano "Instagram" paskyros.

Jaunasis Bilzerianas niekada neneigė, kad šeimos pinigai – ant jo vardo. Beje, jam tebesant „Seal“ apmokymuose, valdžia privertė jį panaudoti dalį pinigų, kad ištrauktų tėvą iš kalėjimo. Tačiau šis žygdarbis nebuvo palankiai tėvo įvertintas: „Jis su manimi nesišnekėjo aštuonis mėnesius, – sakė Danas Bilzerianas.“

Tada prasidėjo lošimai. Bilzerianas teigė, kad išmoko žaisti pokerį Floridos universitete, į kurį studijuoti verslo ir nusikalstamumo įstojo po tarnybos Kariniame jūrų laivyne. Beje, jam buvo mokama 6000 dolerių per mėnesį karo veterano invalidumo pašalpa.

Antraisiais metais jis bankrutavo, neturėdamas galimybės prieiti prie lėšų, kurių savininkas buvo. Priverstas parduoti savo ginklus, Bilzerianas grįžo prie pokerio stalo. „Turi bankrutuoti, kad pradėtum gerbti pinigus, – kalbėjo jis apie savo praradimus. – Buvau atradęs būdą, kaip gauti daug pinigų, jei sugebėdavau save kontroliuoti.“

Nuotrauka iš Dano Bilzeriano "Instagram" paskyros.

Bilzerianas teigia, kad po jo turtų likvidavimo likusius 750 dolerių jis padidino iki 10000 dolerių. Tada jis nusipirko bilietą į vieną pusę į Las Vegasą ir padidino turimą 10000 dolerių sumą iki 187000 dolerių. Su šiais pinigais grįžo į universitetą ir toliau po paskaitų tobulino gebėjimus žaisti žaidimus iš pinigų.

Bilzerianas taip ir neužbaigė mokslų. „Per kelias savaites subėjau gauti 90000 dolerių, – teigė jis. – Žiūrėdavau į tuos profesorius ir galvodavau, ką čia veikiu?“

Pasakojimo apie „Instagramo“ karaliaus gyvenimą pabaiga – jau rytoj, birželio 18-osios vakare, naujame vyro gyvenimo būdo vadove www.vyriskai.lt