Pasak Rusijos žiniasklaidos, konfliktas tarp L. Sluckio ir P. Mamajevo kilo po rusų pralaimėjimo slovakams. P. Mamajevas, įširdęs dėl pralaimėjimo komandai „su kuria net lygiomis sužaisti būtų gėda“, apkaltino trenerį, jog šis į sudėtį įtraukė „visokį mėšlą“ (kalbama, kad P. Mamajevas turėjo mintyje natūralizuotą vokietį Romaną Neustadterį), o „normalią sudėtį“ išleido tik antrame kėlinyje (P. Mamajevas mače tarp Rusijos ir Slovakijos pasirodė būtent antrame kėlinyje).

Stengdamasis išlikti ramus L. Sluckis liepė P. Mamajevui atsiprašyti žaidėjų, tačiau šis tylėdamas nuėjo į rūbinę. Per rytinį komandos susirinkimą, per kurį buvo aptariamos varžybos, treneris vėl liepė futbolininkui atsiprašyti savo kolegų, tačiau šis ėmė šaukti, jog nesupranta, apie ką kalbama. Treneriui pastebėjus, jog ne veltui jis savo laiku P. Mamajevą pašalino iš Maskvos CSKA klubo, kuriam vadovauja, futbolininkas iš viso prarado kontrolę ir, šaltinių teigimu, ėmė keikti trenerį nerinkdamas žodžių. Iš vietos pašokęs L. Sluckis norėjo su P. Mamajevu pasikalbėti vyriškai, tačiau futbolininkai išskyrė įkaitusius vyrus.

Kurį laiką aistros nurimo, tačiau futbolininkams užsukus į treniruoklių salę, P. Mamajevas vėl ėmė plūsti trenerį ir šį kartą nebeišlaikė saugo Romano Širokovo nervai, kurį smogė P. Mamajevui į veidą ir prakirto antakį. Maskvos CSKA klube žaidžiantys futbolininkai apstojo krauju pasruvusį žaidėją ir leido jam suprasti, jog jei jis dar kartą pravers burną, sulauks dar ne vieno smūgio.

Pagal oficialią versiją, pateiktą žiniasklaidai, P. Mamajevas antakį prasikirto kilnodamas sunkumus.

Įdomiausia, jog lemiame mače treneris P. Mamajevą į aikštelę išleido nuo pirmųjų minučių, pasakęs jam: „Jei esi toks kietas, eik į aikštelę ir įrodyk tai“. P. Mamajevas jokių stebuklų neparodė, o Velso sutriuškinta Rusijos rinktinė jau po pirmojo Europos čempionato etapo grįžo namo.