Šį karta troškinį darėme su džiovintomis pupelėmis, taigi jas mirkėme visą parą (nors, kiek esu matęs, visi sako, kad užtenka 1-2 valandas). Pupelių reikės apie trijų stiklinių.

Valandą prieš pradedant ruošimą, pupeles apverdame (neilgai – apie 10-15min. , mat jos turi likti kietokos), džiovintus aštriuosius pipirus užpilame karštu vandeniu. Jokiu būdu neviriname, nes jie gali karstelėti. Šiuo atveju naudojome: „Habanero“ (nuotraukoje – raudonas, šviežias), „Cascabel“(maži apvalūs), „Pasilla“ (pats didžiausias per vidurį) bei „Ancho Grande“ čiliukus.

Tam mums reikės 1,5-2kg jautienos (mes troškiniui naudojome nugarinę). Jautieną supjaustome nedideliais, kelių centimetrų dydžio kubeliais (jokiu būdu nemalame!). Mėsą atidedame į šoną, nulupame kelis nedidelius svogūnus ir juos apkepame storasieniame puode.

Skrudinti nereikia, užtenka, kad svogūnai paruduotų. Ant viršaus suberiame supjaustytą jautieną ir kepiname toliau.

Pipirus perpjauname ir išimame sėklytes. Juos dedame į blenderį, įpilame apie pusę stiklinės vandens ir sumalame. Kai mėsa praranda savo rausvumą, ant jos pilame apie litrą jautienos sultinio bei po pipirų likusią sunką (išgraibę sėklytes, jei tokių yra), ten pat pilame sumaltus pipirus, pora šaukštelių druskos, nepilną šaukštelį malto kumino bei gerus du šaukštelius maltos saldžiosios paprikos. Įdedame vieną juostelę kartaus juodo šokolado.

Viską užviriname, uždengiame puodą ir troškiname apie valandą ant mažos ugnies retkarčiais pamaišydami. Praėjus valandai į troškinį įdedame kokį 150 gr pomidorų pastos, beriame pupeles ir pripilame vandens iki viršaus.

Uždengiame ir troškiname dar apie 1,5 valandos, tada puodą atidengiame ir toliau gariname (tai užtruks apie keturiasdešimt minučių).

Pateikiame su balta duona. Labai tiko balta duona, pakepta orkaitėje su žolelių sviestu (buvome pasidarę paprasčiausią mišinuką – sviestas, petražolės, česnakas ir druska).

Valgome.

Tado Ustinavičiaus kulinarinius eksperimentus daugiabučio namo virtuvėje galima sekti jo tinklaraštyje.