Žinomiausias prietaras: jaunikis neturi matyti nuotakos su vestuvine suknele iki pat susitikimo santuokų rūmuose. Ir, beje, daugelis merginų, laikydamosi šio prietaro, net jei ir gyvena su išrinktuoju iki vestuvių, vis tiek nusipirktą suknią laiko ne jų bendruose namuose. O prieš pat vestuves išvažiuoja pas giminaičius ar drauges.

Mažiau paplitęs, bet vis tiek žinomas prietaras: nuotaka iki vestuvių dienos neturi matyti savęs veidrodyje su visu vestuviniu apdaru ir nuometu. Beje, jei neužsivilksite vos vienos apdaro detalės, prietaras jau negalioja. Galima, pavyzdžiui, nedėvėti apatinių.

Nuotaka turi rinktis uždarus batelius, ne basutes, tuomet šeima bus turtinga. Ir laimė niekur „nenutekės“. Šį prietarą taip pat galima apeiti. Panešiokite basutes namie likus kelioms dienoms iki vestuvių, išeikite su jomis į laiptinę, tuomet prietaras nesuveiks - nukreipsite negatyvą į kitą pusę. Juolab kad ištekėti avint ne naujus batelius reiškia laimę.

Prie vestuvinės suknelės nederinami žydri topazai - jie provokuoja išsiskyrimą. Tame gali būti tiesos. Topazas - klastingas akmuo, taigi geriau nerizikuoti.

Anksčiau buvo manoma, kad reikia vengti perlų, mat jie atneša ašaras. Vis dėlto dirbtiniams perlams šis prietaras negalioja. O ir požiūris į natūralius perlus seniai pasikeitė. Svarbiausia - nesirinkite viso labo vieno perlo.

Vestuvinė suknelė nesirengiama per kojas - tik per viršų.

Vestuvinė suknelė po vestuvių neparduodama ir neišmetama. Tai reiškia skyrybas. Štai kodėl geriau tekėti nusipirkus suknelę, o ne ją išsinuomavus.

Suknelės negalima duoti pasimatuoti netgi po santuokos. Tai taip pat pranašauja greitas skyrybas.

Jei nuotaka rengiasi ne suknelę, o kostiumą - tai reiškia atskirą su vyru gyvenimą. Tas pat tinka ir renkantis atskirą korsetą su sijonu.

Liaudies prietarai rekomenduoja nuotakai santuokos dieną mėlynais siūlais padaryti porą dygsnių ant vestuvinės suknelės - nuo nužiūrėjimo.

Štai ir visi pagrindiniai prietarai, susiję su nuotakos suknele. Lieka tik pridurti, kad, nepaisant visų prietarų ir patarimų, jūsų laimė yra jūsų rankose. Vis tiek savo vestuvių dieną būsite pati gražiausia ir laimingiausia nuotaka. Tačiau suknelės, nuometo ir žiedo matuotis vis tiek niekam neduokite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)