Kolekcijai kūrėjas davė iškalbingą vardą „Urbanistinė elegancija“. Ant podiumo dominavo apsiniaukusį Paryžiaus dangų primenanti pilka, tačiau nustebino A. Saabui ne itin būdinga modelių ir atspalvių įvairovė.

Tarsi per dideli atrodantys drabužiai, dominavę kitų dizainerių kolekcijose, E. Saabui ne prie širdies. Jo kurti kostiumėliai bei suknelės manekenių kūnus apgaubia tarsi pirštinė. Žaidimas atspalviais tik dar labiau pabrėžė smėlio laikrodį primenančias figūras. Balandžio pilkos vienarankovę palaidinę dizaineris derino su klasikinėmis juodomis kelnėmis paaukštintu liemeniu. E. Saabas kaip visada atsargus su raštais, tačiau šį kartą jų nebuvo išvengta: rūbai buvo dekoruoti bronzinėmis medžių šakomis.

Vakarui mados kūrėjas siūlo smaragdo žalumo ilgas sukneles bei modelius, puošus aukso ir sidabro žvyneliais. Dizaineris pristatė ir kelis modelius, išsiskyrusius gana drąsiais skeltukais, galinčiais sukelti šiokių tokių nepatogumų, tačiau neabejojama, jog visi šie nesklandumai pakeliui į Holivudą bus išspręsti.

Libano dizaineris E. Saabas jau seniai laikomas Artimųjų Rytų aukštosios mados guru. Romantiškos, subtiliai kristalais dekoruotos vakarinės suknelės į jo ateljė, Beirute atidarytą 1982 metais, jai jam buvo vos 18 metų, pritraukė minias klienčių.

Kasdienai skirtų drabužių liniją dizaineris pirmą kartą pristatė 1998 metais Milane. Šie rūbai taip pat alsuoja moteriškumu kaip ir iš šilko, šifono ir nėrinių siūtos, perlais ir kristalais dekoruotos vakarinės suknelės. Iš Artimųjų Rytų atkeliavęs preciziškumas ir Europai būdingas jausmingumas puikiai prigijo ant raudonų kilimų, kuriais žengia Holivudo gražuolės. Turbūt visi prisimena dizainerio kurtą suknelę, su kuria 2002 metais per „Oskarų“ teikimo ceremoniją pasirodė pati Halle Berry.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją