Specialistų nuomone, taip mes stengiamės pasislėpti nuo aplinkinio pasaulio.

Eksperimento metu dalyvėms buvo pasiūlyta pasirinkti aprangą iš turimo asortimento. Taip pat buvo fiksuojama dalyvių nuotaika. Paaiškėjo, kad tos, kurios buvo be ūpo, dažniausiai rinkosi nekrintančią į akis aprangą - pavyzdžiui, paprastus mėlynus ar juodus džinsus, laisvas palaidines, sukneles, tunikas, paslepiančias figūrą...

Užtat tarp moterų su gera nuotaika džinsus rinkosi tik trisdešimt procentų. Daugiau nei šešiasdešimt procentų moterų rinkosi figūrą pabrėžiančius ryškius apdarus.

Beje, tai tinka kalbant ne tik apie gražiąją lytį. Anksčiau mokslininkai iš pietinio Mančesterio universiteto klinikos ir Mančesterio universiteto atliko tyrimą, kurio metu trijų šimtų savanorių, vyrų ir moterų, paprašyta pasirinkti mėgstamus atspalvius iš pasiūlytos spalvinės gamos, ir tuo pat metu apibūdinti savo dabartinę nuotaiką.

Tie, kurie tikino, kad serga depresija, taip pat junta nerimą, rinkdavosi pilką, juodą ar rudą spalvą, kurios mokslininkų apibūdintos kaip „negatyvios“.

Tie, kurie jautėsi sveiki ir laimingi, rinkosi geltoną, raudoną, oranžinę ar rožinę - „pozityvias“ spalvas. Taip pat daugelis dalyvių kaip savo mėgstamą spalvą nurodė mėlyną - matyt, ji pasitarnauja kaip „neutrali“ spalva. Neatsitiktinai ir depresyvūs žmonės kartais renkasi džinsus.

Ekspertų manymų, moterys, būdamos ne nuotaikos, pasąmoningai nenori išsiskirti iš minios, todėl renkasi į akis nekrintančią aprangą. Jei dama jau porą savaičių vaikšto su džinsais ir beformiu megztiniu, gali būti, kad ji kenčia nuo užsitęsusios depresijos. Savo išore ji lyg sako: „nežiūrėkite į mane - manęs čia nėra.“

Depresija - tai nenoras gyventi, tiksliau, abejingumas gyvenimui. Įprastos nuotaikos mes stengiamės gerai atrodyti, taip pat ir tam, kad patiktume priešingai lyčiai. Tačiau jei sergame depresija, mums tas pats, kokį įspūdį paliekame aplinkiniams.

Mokslininkai mano, kad blankios aprangos pasirinkimas tik blogina situaciją. Priešingai, jei nuotaika subjuro, rinkitės ryškius, moteriškus apdarus - tai padės pralinksmėti.

Moterims, kurios turi problemų asmeniniame gyvenime ir bendravime, taip pat neretai rekomenduojama pakeisti aprangos stilių - tarkime, rinktis ką nors ryškaus, ekstravagantiško. Tai padės pasijusti kitaip, o kartu ir pradėti keistis iš vidaus.

Taigi jei gyvenimas klostosi ne taip, kaip norėtųsi, pamėginkite pakeisti garderobą. Sunku pačiai pasirinkti - kreipkitės patarimo į pažįstamus, stilistus ar pardavėjus. Ši rekomendacija gali pasirodyti banali, bet pradėkite nuo mažų dalykų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)