Įvykis, kurį mini netik lietuviai , bet ir italai, anglai, kanadiečiai, amerikiečiai bei australai – švenčiamas jau nebe pirmus metus. Reikia paminėti, jog ši „barzdota diena“ vyksta pirmąjį rugsėjo šeštadienį.

Kaip ir kiekvienais metais, šventę Lietuvoje rengia šalies Barzdų klubas, vienijantis kelis šimtus vyrų, kurių skutimosi peiliukai jau senokai apdulkėję. Barzdotų vyrų gretoms priklauso ir Lietuvoje gerai žinomi barzdočiai, Pasaulinę barzdos dieną švenčiantys pirmą arba jau eilinį kartą.

Giedrius Paulauskas (kostiumų dizaineris)

Nors barzdos populiarumas buvo gražintas mados sferoje, ji reprezentuoja tvirtas vyriškas gyvenimo vertybes . Vyrai barzda pabrėžia išsilavinusio, aristokratiško, sveiko, atsakingo žmogaus ypatybes, kurias papildė dar ir šiuolaikinis kūrybiškumas ir veržlumas. Tad nors mada yra kintantis dėmuo - vertybės, kurias barzda reprezentuoja yra ilgaamžės.

Barzdų susibūrimuose formuojama bendra nuomonė, kuri gali įkvėpti arba būti pavyzdžiu jaunesnėms kartoms ar plačiajai visuomenei apskritai. Tokios šventės, kaip Pasaulio Barzdų, leidžia būti tos nuomonės ir veiklos dalimi. Barzdočiai gali nuveikti daugiau veikdami kartu.

Asmeniškai barzda man leidžia realizuoti savo charakterio viziją, vystyti savo projektuojamą įvaizdį jį stebėti iš pašalies. Mados ir kūrybos pasaulyje, tai yra patogu ir natūralu, estetiška. Juk gali pažvelgęs į savo veido puošmeną praėjusiais metais, įvertinti įvykusius pokyčius savo asmenyje.

Ignas Bakėjus (sporto programos "Insanity LT" pradininkas Lietuvoje)

Manau, jog barzda tampa modernaus vyro aksesuaru ir man tai patinka. Pats auginu ją nuolatos formuodamas ir tikiu, jog mano žmona nesutiktų jei barzdą nuolat skusčiau. Barzda yra "kieta" - vyriška ir brandu. Erzina tik neišmanančių replikos - kam tau ta barzda? Ar bučiuotis netrukdo? Ar vasarą nekaršta? Pamirškit šitas nesąmones - vyriškumas yra dovana ir jį reikia prižiūrėti bei švęsti. Pasaulio barzdų diena tai dar kartą įrodo.

Justinas Jarutis (Muzikantas, grupės "Freaks On Floor" vokalistas)

Barzda - visada buvo šiuolaikinio vyro elementu. Norite to ar ne - patys seksualiausi pasaulio vyrai ja puošiasi ir skonį turinčios moterys tai vertina. Barzdą auginu visą gyvenimą, tad Pasaulio Barzdų diena man yra ne mažesnė šventė nei Joninės ar Žolinės. Moterys turi "Moters dieną", vyrai - barzdų" - sako Justinas.

Valdas Samkus (Barzdų klubo prezidentas)

Barzdų diena - man trunka ištisus metus. Pastaruoju metu temos apie barzdą padeda netik pralaužti ledus, bet ir pakliūti į puikius projektus bei realizuoti save. Jos pagalba žmonės atranda darbus, draugus ar net mylimuosius - nenuvertinkit šio iš pažiūros niekuo dėtos vyriškos detalės. Barzdų klubas yra rimta bendruomenė, iš visiško šnipšto ima ir suburia šimtus žmonių, kad drauge atšvęstų vyriškiausią šventę, kokią turime Lietuvoje. Ir tai padaro klasiškai bei nuoširdžiai.

Puoselės įvairialypį grožį

Barzdų klubas auga netik gretomis, bet ir savo planais. "Šiemet nuveiksime šį tą socialiai naudingesnio visai Lietuvos visuomenei "- prasitaria Barzdų Klubo prezidentas Valdas Samkus. Jo teigimu klubas pradėjo bendradarbiavimą su prostatos vėžio draugija ir drauge skatins visus šalies vyrus prižiūrėti ir puoselėti savo vyriškumą. "Vilniuje gausėja kirpyklų skirtų barzdų formavimui ir priežiūrai.

Atsiranda vis dagiau vyrišką kosmetiką pardavinėjančių verslininkų – barzdočiai tampa normali miesto charakterio dalimi" – sako barzdų klubo nariai, " belieka šviesti visuomenę ir prižiūrėti šių paslaugų kokybę. Tam ir esame – gausi barzdočių bendruomenė".

Šventės programa

Vakarą pradės Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugijos prezidentas Gediminas Žižys, kuris papasakos, kad šiuolaikiniam vyrui svarbu ne tik geros manieros ir barzda, tačiau niekada nereikia pamiršti vyriškai rūpintis savo sveikata. Išakalbingasis G. Žižys patirtimi dalinsis nuo 19 valandos. Pasirūpinus sveikata, išmuš valanda grodžiui.

„Aguonaart“ gėlių puošybos specialistė Vilda Lekavičiūtė šventėje dalyvaujančių barzdas dabins gyvomis gėlėmis. Kol kas ši žydinčių barzdų mada į Lietuvą dar nebuvo atsiritusi, tačiau šį rugsėjo vakarą ji pykštels visomis spavomis, kvapais ir žaismingu grožiu. Ieškantiems labiau konvecinių vyriškosios išvaizdos sprendimų padės specialistai iš „Barzdaskučių“, salono UFF, „Woxx Barbers Vilnius“ ir „Chop-Chop Lithuania“. Vakaro metu į akis turėtų kristi keturi barzdočiai, kurie išvakarėse jau bus pasidailinę veidus ir šukuosenas kiekviename iš minėtų salonų.

Suraskite juos!

Šventės programoje planuojama pasidalinti idėjomis , kaip šiais metais atrodys Barzdų klubas. Jo prezidentas Valdas Samkus yra pasiruošęs perduoti savo regalijas kitam prezidentui arba liks dar vienai sėkmingai kadencijai. Barzdų klubo taryba už vieną iš šių baigčių atiduoda savo balsus slaptuose rinkimuose, o rezultatus bei audringais plojimais iliustruojamą inauguraciją išvys visi dalyviai, kurių akivaizdoje bus duodama priesaika.

Susirinkusiems muziką gros ir ant kojų nustovėti neleis spalvinga muzikinė programa – gros net keturi Dj'ai. Na, o tie, kurie šokti nenorės ir manys grojantys geriau, galės čia pat nesunkiai sumodeliuoti savo muzikinį pasirodymą. „Mash Mashine“ projektas padės kurti muziką čia pat, pasitelkiant išmaniasias technologijas.

Tęsiant gėlių leitmotyvą, vyrai be moterų kvailėja, o šios be vyrų – vysta. Šventėje laukiami visi – barzdočiai, jų draugės, damos, moterys, atsikeliančios su mintimis, kad būtent šiandien sutiks savo svajonių barzdočių ar svajonačios, kad jų išrinktasis pagaliau pamirštų skutimosi peiliukus. Organizatoriai teigia, jog laukiami visi ir visos, netik rimti barzdoti. Tad susitikime 19va bare „Paviljonas“, Pylimo gatvė 21 B., Vilniuje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt