Į ką atkreipti dėmesį, kad paieškos būtų efektyvios, pataria urock.lt.

Džinsų modelis

Pirminė ir svarbiausia informacija, žinoma, yra džinsų modelis. Koks Jums tinka labiausiai?

Jei jūs esate lieknas, jums tiktų straight fit, slim fit tipo džinsai, jei vidutinio sudėjimo - straight fit arba bootcut džinsai. Dažniausiai stambesni vyrai nešioja relaxed fit džinsus, na o loose fit tinka tiems, kurie mėgsta laisvus drabužius.

Apačioje pateikiami populiariausi vyriškų džinsų modeliai. Norime atkreipti dėmesį, kad čia yra tik standartiniai džinsų modeliai.

Džinsus gaminančios firmos eksperimentuoja ir dažnai stengiasi sukurti unikalius džinsus, kurie atitinka tik jų pačių standartus, todėl kartais įsigijus, rodos, tinkamo dydžio kelnes, nustembate, kad apsimovus jos atrodo visai kitaip, nei tikėjotės. Vis dėlto daugumos gamintojų džinsai išlieka žemiau pavaizduotų modelių rėmuose:

Straight fit

Populiariausi tiesaus kirpimo džinsai normalaus aukščio liemeniu.

Loosefit

Džinsai plačiomis tiesaus kirpimo klešnėmis, normalaus aukščio liemeniu.

Slim fit

Vamzdelio formos džinsai siauromis, tiesiomis klešnėmis, normalaus aukščio liemeniu.

Skinny fit

Džinsai siaurėjančiomis klešnėmis, dažniausiai žemesniu liemeniu.

Relaxed fit

Džinsai tiesiomis plačiomis klešnėmis, džinsų juosmuo – ties klubais.

Džinsų dydis

Antras žingsnis – džinsų dydis. Čia svarbu paminėti, kad skirtingų gamintojų tais pačiais skaičiais žymimų džinsų tikrieji dydžiai gali nesutapti, nes garsios firmos džinsus siuva rankomis.

Taip pat gali skirtis ir džinsų pasiuvimas bei „kritimas“, net jei modelis sutampa (pvz. lyginate skirtingų gamintojų Straight Fit tipo džinsus). Geriausias sprendimas tokiu atveju yra džinsus pasimatuoti arba žinoti tikslius matmenis.

Svarbu!

Džinsų liemens apimtis bei ilgis etiketėje dažnai žymimi W ir L trumpiniais. Pvz. W32 – liemens apimtis, L32 – džinsų ilgis. Svarbu pažymėti, kad šis skaičius (L-length ILGIS) žymi vidinę džinsų siūlę nuo klyno iki kojos apačios, o ne visą bendrą džinsų ilgį. Matmenys yra nurodomi coliais, o ne centimetrais (1 colis – 2.54 cm).

Kas tas „wash“ lygis?

Trečias žingsnis – išsirinkti patinkantį „wash“ arba „nuskalbimo“ lygį. Šis, Lietuvoje dar ne itin populiarus terminas, apibūdina audinio faktūrą bei spalvą. Džinsai, turintys savo išskirtinį „wash‘ą“ (nėra vienspalviai arba turi dekoratyvinius suplėšymus) kainuoja brangiau, nes kol išgaunama norima audinio spalva bei faktūra, jis daugybę kartų plaunamas, lyginamas, plėšomas (beje, suplėšymai aukštos kokybės džinsuose daromi rankomis, tai paaiškina sąlyginai aukštą tokio tipo džinsų kainą).

„Wash“ lygis žymimas tam tikru kodu, sudarytu iš skaičių ir raidžių derinio, padeda identifikuoti skirtingus to pačio modelio (kirpimo) džinsų atspalvius. Šis kodas taip pat itin praverčia ieškant norimų džinsų naudojantis Google paieška: įvedus kodą bus daug paprasčiau rasti džinsų fotografiją ir net elektroninę parduotuvę, kurioje juos galėsite nusipirkti. (Pvz. Diesel Darron 8IE: pirmasis žodis žymį gamintoją, antrasis – modelį (kirpimą), trečioji skaičiaus ir raidžių kombinacija indikuoja „wash“ lygį bei juodą džinsų spalvą).

Beliko nuspręsti: mėgstate šviesius, tamsius, plėšytus, gausiai dekoruotus, o gal klasikinius mėlynus džinsus?

Perku nesimatavęs!

Žinoma, pats elementariausias būdas įvertinti aukščiau išvardintus džinsų parametrus – nueiti į firminę Diesel ar kito pamėgto gamintojo džinsų parduotuvę ir, išbandžius keletą modelių, nuspręsti, kuris Jums labiausiai tinka ir patinka. Čia geriausiai galėsite įvertinti ir džinsų kokybę bei jums priimtiniausią audinio tipą.

Vis dėlto didelės dalies Diesel džinsų modelių, bent jau Lietuvoje esančiose firminėse parduotuvėse, nerasite, skirtingo „washo“ pasirinkimas taip pat labai ribotas; kito pasaulyje pamėgto gamintojo Nudie jeans produkcija Lietuvoje apskritai neprekiaujama.

Panaši situacija kalbant ir apie kitus garsius džinsų prekės ženklus. Dažnai net ir pavykus rasti patinkantį modelį, paaiškėja, kad nesate pasirengęs mokėti milžiniškos sumos, kurios pageidauja pardavėjas.

Pasimatuoti norimo modelio džinsų nepavyko? Sprendimas visai šalia - tiesiog išmatuokite savo jau turimus džinsus atsižvelgiant į 5 pagrindinius matmenis. Būtent pagal juos internete ieškokite patinkančio modelio. (Dažniausiai patikimas pardavėjas šiuos matmenis nurodo prie kiekvienos prekės.)

Pagrindiniai matmenys

Juosmens apimtis (jums reikalingas skaičius – Jūsų juosmens apimtis padalinta iš 2, arba tiesiog pamatuokite turimų džinsų liemenį). Šis matmuo svarbus, kad džinsai nesmuktų ar neveržtų, o patogiai laikytųsi ant klubų. Renkantis modelį internetu, juosmens matmuo nuo jūsų išsimatuotų džinsų gali skirtis 2-3 cm – tokia paklaida neturės įtakos bendram džinsų „kritimui“.

Bendras džinsų ilgis. Tinkamai pasirinkto ilgio džinsai turėtų šiek tiek uždengti batų auliukus, bet ne siekti kulną ar būti tokio trumpumo, jog matytųsi kojinės.

Džinsų ilgis nuo klyno iki klešnės apačios. Žinodami sau įprastą džinsų ilgį galėsite iš karto įvertinti, ar bus reikalinga įsigytus naujus džinsus patrumpinti – tai neretai tampa puikiu sprendimu, radus ilgai ieškotą modelį.

Klešnės apačios plotis. Šis matmuo padės įvertinti, ar džinsai bus aptempti ties blauzdomis, ar laisvai krentantys. Ieškant džinsų internetu, svarbu, kad šis matmuo sutaptų su Jūsų matuotų džinsų matmeniu, galima maždaug 1 cm paklaida.

Atstumas nuo džinsų juosmens iki klyno. Žinodami sau patinkančio modelio išmatavimus ir ieškodami džinsų internete lengvai orientuositės, ar siūlomi džinsai aukštesniu ar žemesniu liemeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)