Pasak šalininkų, naujasis apvaisinimo metodas, dar kitaip vadinamas astroapvaisinimu (angl. astro-fertility), išties gali padaryti taip, kad jūs pastosite. Astroapvaisinimas pateikia tokią prielaidą, kad per metus būna tik du ar trys kartai, kai moteris gali pastoti ir sėkmingai pagimdyti. Kada tai įvyks, nėra aišku, nes kiekvienai moteriai viskas susiklosto skirtingai. Viskas priklauso nuo to, kada ir kur gimė partneriai ir koks tuo metu buvo planetų išsidėstymas. Pasikartojus tokiam planetų išsidėstymui, moteris gali pastoti.

Sąsajos su antikos laikais

Skamba neįtikėtinai? Vis dėlto nuo senų laikų kalbama apie ryšį tarp pastojimo ir astrologijos. Senovės graikai tikėjo, kad Venera ir Jupiteris yra atsakingi už tai, kiek ir kada vaikų susilauks šeima. Be to, senovės astrologai buvo įsitikinę, kad moteris gali pastoti tik tada, kai mėnulis būna toje pačioje padėtyje žvaigždžių atžvilgiu, kaip ir tą dieną, kai ta moteris gimė.

Dauguma šių dienų astrologų remiasi antikos laikų teorijomis ir bando, kaip jie patys sako, padėti moterims pastoti. Psichiatras ir astrologas daktaras Euganas Jonesas yra įsitikinęs, kad jis atrado sąsają tarp saulės ir mėnulio padėčių bei moters apvaisinimo, todėl gali tiksliai nustatyti moters vaisingumo laikotarpius. Jis teigia, kad moteris gali pastoti tik esant tam tikromis mėnulio fazėmis ir šios fazės turi sutapti su tomis, kai moteris gimė.

Pasak E. Jonesas, didžiausia tikimybė moteriai pastoti yra tada, kai mėnulis yra lygiai tiek nutolęs nuo saulės, kaip kad buvo prieš jai gimstant. Kai kurie astrologai tvirtina, kad astrologijos mokslas gali suteikti galimybę pasirinkti, kokios lyties bus jūsų vaikas ir tiksliai nustatyti mažylio gimimo datą.

Kiek yra tiesos?

Taigi, ar tai iš tiesų veikia? Neskubėkite tikrinti savo horoskopo. Visų pirma tam reikia atitinkamų žinių apie dangaus kūnų išsidėstymą arba būkite pasiruošę mokėti astrologui, apvaisinimo specialistui, kad jis jums visa tai paaiškintų. Anksčiau minėtojo metodo šalininkai primygtinai skelbia jo veiksmingumą, o moterys prisiekinėja, kad šis metodas padėjo joms pastoti po daugelio metų nesėkmingų bandymų ir gydymosi įvairiais vaistais.

Žinoma, ne visi su tuo sutinka. Profesorius Robertas Winstonas teigia, kad astroapvaisinimo metodas yra visiška nesąmonė: „Nėra jokių įrodymų, kad žvaigždės gali daryti įtaką apvaisinimui. Mane labiausiai šokiruoja tai, kad bet kas gali įrodinėti astroapvaisinimo efektingumu, remiantis juokingais ir visiškai nepagrįstais įvykiais. Taip pat mane labai neramina, kad nevaisingumas labai dažnai kyla dėl depresijos, o kai poros praranda visas viltis susilaukti atžalų, griebiasi kažko panašaus į šį metodą“.

Taigi, nėra vieningos nuomonės apie šio metodo veiksmingumą. Daugelis motinų ne tik nėra bandžiusios šio metodo, bet ir nieko apie tai nėra girdėjusios, todėl tradicinis apvaisinimo būdas yra pats patikimiausias.

Jeigu jūs domitės astrologija ir esate nusivylę kitais pastojimo būdais, galite mėginti šį būdą, tačiau nepamirškite, kad dėl jo veiksmingumo daug diskutuojama ir susilaukiama labai skirtingų nuomonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)