Kaip rašoma pranešime spaudai, visi vestuvių sektoriuje dirbantys profesionalai yra suinteresuoti rasti patį geriausią sprendimą dėl kiekvienos artėjančios šventės, kuriai įtakos gali turėti karantino laikotarpis.

Visgi, kokių veiksmų reikėtų imtis, jeigu jūsų šventės data yra numatyta keletos artimiausių mėnesių laikotarpyje?

  • Išlikite ramūs, stenkitės kuo racionaliau pasižiūrėti į šiuo metu esančią situaciją, nesiimkite itin skubotų veiksmų, o visus svarbiausius sprendimus prieš tai gerai įsivertinkite.
  • Susiekite su šventės vieta bei visais užsakytais paslaugų teikėjais ir išsiaiškinkite, kokia jų poziciją dėl susidariusios situacijos. Užduokite keletą klausimų – „Ar bus galimybė perkelti jų paslaugas vėlesniam laikotarpiui, jeigu karantinas užsitęs? Jeigu šventė negalės įvykti dėl koronaviruso pasekmių ir nesant galimybės perkelti renginį į kitą datą – ar bus gražinamas avansinis mokestis/ iš dalies gražinamas / visai negražinamas?“
  • Jeigu jūsų vestuvės „karštuoju“ laikotarpiu, bandykite perkelti šventę į saugesnę datą. Nepamirškite, kad tokių porų bus nemažai, tad kuo anksčiau pasirinksite kitą datą, tuo daugiau pasirinkimo galimybių turėsite.
  • Pasirinkdami naują datą, nepamirškite prieš tai iš naujo apklausti savo svečių, ar pasikeitus aplinkybėms, jie galės sudalyvauti jūsų šventėje.
  • Svečiams, kurie visgi negalės atvykti į jūsų šventę, pasitelkiant šiuolaikines technologijas, padarykite tiesioginę vestuvių transliaciją.
  • Neskubėkite šventės atšaukti, įsivertinkite laiko, pastangų, finansų sąnaudas, kurios jau yra investuotos. Daugeliu atveju, šventės atšaukimas būtų ne pats neracionaliausias sprendimas.

Kokias išeitis siūlo paslaugų teikėjai ieškant sprendimo iš šios nestandartinės situacijos.

Keičiant šventės datą:

Visi paslaugų teikėjai sutinka keisti šventės datą, tokiomis pačiomis sąlygomis, kas buvo suderėta pirmine sutartimi.

Jeigu pasirinkus naują šventės datą, paslaugos teikėjas negali teikti paslaugos, galimos kelios išeitys: užsakovui grąžinamas visas avansinis mokestis; sutarta dalis avansinio mokesčio arba visas avansinis mokestis lieka paslaugos teikėjui. Tai didžiąja dalimi priklauso nuo susitarimo ir kiek laiko paslaugos teikėjas jau yra investavęs į jūsų šventę.

Atšaukiant vestuves, jei jos negali įvykti dėl COVID19 pasekmių dalis avansinių mokėjimų visgi gali būti prarasti.

Jei jūsų vestuvės numatytos birželio mėnesį ar vėliau, kol kas pernelyg nesijaudinkite, tęskite šventės planavimo darbus ir stebėkite situaciją Lietuvoje bei pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)