Auginti du nėra lengva, bet tinkamai pasiruošus galima susidoroti su visais sunkumais.

Nežvelkite į dvynius kaip į nedalomą visumą

Labai svarbu nuo ankstyvos vaikystės atskirti vaikus. Tai yra, išskirti jų individualumą, kreiptis į juos kaip į atskiras asmenybes.

Renkite juos skirtingai, atsižvelkite į kiekvieno vaiko skonį

Žinoma, kur kas paprasčiau mažyliams pirkti vienodą aprangą ir žaisliukus. Tačiau tai gali neigiamai paveikti vaikų raidą. Lai kiekvienas jų turės savo asmeninius daiktus.

Pasistenkite praleisti laiko su kiekvienu vaiku atskirai

Be pasivaikščiojimų kartu, leiskite laiką su kiekvienu vaiku atskirai. Taip jie įpras gauti individualų tėvų dėmesį.

Neišskirkite numylėtinio

Net jei vienam vaikui kažkas sekasi geriau nei kitam, nerodykite jo kaip pavyzdžio. Vieno vaiko lyderystė dvynių poroje - labai paplitusi situacija ir jos pasekmės ne itin linksmos, t.y. vaikui gali visam gyvenimui išsivystyti nevisavertiškumo kompleksas, trukdysiantis pasiekti laimės gyvenime.

Vadinkite kiekvieną jų vardu

Neapibendrinkite jų kreipdamiesi. Vietoje „vaikai“ arba „dvyniai“ geriau nepatingėti pasakyti abiejų vardus. Stenkitės jų nepainioti.

Įsiklausykite į abiejų nuomonę

Nesistenkite atiduoti abiejų į vieną būrelį arba vieno dvynio norus primesti kitam. Iš dalies dvyniai labai skiriasi, kai kalbama apie skonius ir mėgstamus užsiėmimus. Todėl stenkitės išklausyti abiejų vaikų nuomonę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)