12
Kitas

Toliau

Gyvenimas turi būti malonus ir patogus, bet tai nereiškia, kad verta švaistyti pinigus į kairę ir į dešinę, rašo DELFI.lv. Nešvaistykite jų tam, kad pūstumėte aplinkiniams miglą į akis. Nemanykite, kad turtingumas matuojamas materialių objektų kiekiu. Reikia protingai gyventi, kad išlaidos neimtų jūsų valdyti. Visada gyvenkite pagal išgales.

1. Pakeiskite nuomonę apie tai, ką reiškia būti turtingam. Pamenu, kaip sėdėjau pirmame darbe ankštame kabinete ir žiūrinėjau nuotraukas džipo, kurį labai norėjau nusipirkti (beje, taip ir padariau). Dabar sėdžiu savo biure, ant mano stalo – vaikų nuotraukos, o už lango kompanijos automobilių stovėjimo aikštelėje stovi kuklus ekonomiškas automobilis. O juk praėjo tik dešimt metų. Dabar man būti turtingam reiškia turėti pakankamai pinigų šeimos poreikiams, keliems mūsų norams ir kad kažkiek liktų tiems, kam šiame gyvenime pasisekė mažiau už mus.

2. Skolinkite daiktus, dalinkitės savo daiktais. Viskas tik į gera. Mes pasiskolinome iš draugo DVD su filmu ir pažiūrėjome jį, valgydami skanią vakarienę. Atsiėjo pigiau, nei nuomotis diską, važiuoti į kiną, leisi pinigus kavai.

3. Venkite prekybos centrų. Prekybos centrus statė ne tam, kad ką nors linksmintų, iš jų užsidirba pinigų. Anksčiau dažnai į juos eidavome, kai būdavo nuobodu ir, žinoma, palikdavome ten nemenkų sumų. Bet jeigu jums reikia drabužių, kur kas geriau sulaukti išpardavimų arba susirasti parduotuvę, kuris pardavinės tai, ko jums reikia, su nuolaida. Perkant išmintingai galima sutaupyti daug pinigų. Tiesiog laikydamiesi atokiau nuo prekybos centrų per mėnesį sutaupome nuo 15 iki 30 dolerių.

4. Kreipkite mažiau dėmesio į reklamą. Reklama – nešvarus dalykas. Jos tikslas – paveikti, kad jaustumėtės nevisaverčiai, kažko neturintys, nelaimingi. Pirkite už grynuosius. Negalėsite išleisti pinigų, kurių neturite piniginėje. Mūsų laikais daugelis bankų leidžia viršyti kredito normą, tad net jeigu mokate debetine kortele, lengvai galite išleisti daugiau nei turite. Sulaukę vertingo pasiūlymo, atidėkite, ką sutaupėte, juodai dienai. Nesvarbu, kur sutaupėte, atidėkite skirtumą tarp pradinės kainos ir mokėtos sumos juodai dienai. Tai pasakytina apie viską – interneto tiekėjus, mobiliųjų operatorius, bankus ir panašiai.

5. Sudarykite ilgalaikių investicijų planą, o paskui jo laikykitės. Aš investavau pinigus su protu ilgiems laikotarpiams. Mano akcijų paketas padalintas į kelis investicinius fondus, fondus, kurie prekiauja akcijų biržoje ir kompanijų akcijas. Kiekvieną iš akcijų paketų pasirinkau, apsvarstęs riziką, pajamas, tik atidžiai ištyręs rinką. Taigi tikiu, kad mano pinigai investuoti protingai, laikau investicijas puikia proga padidinti savo kapitalą ilgalaikėje perspektyvoje.

6. Užgniaužkite vartotojiškumą. Matėte, kaip vaikas moka kelioms valandoms užsiimti paprasčiausia dėžute, o į joje esantį žaislą nekreipia nė mažiausio dėmesio? Nesusimąstėte, kaip jam pavyksta žaisti ir būti laimingam be krūvos įvairiausių daiktų, o mums, suaugusiems, be eilinio modernaus žaisliuko ar madingų kelnių gyvenimas nemielas?

7. Būkite sveiki. Sveikatos problemos siurbia pinigus tarsi kempinė. Medikų teigimu, panagrinėjus priešlaikinės mirties rizikos veiksnius, pirmoje vietoje bus jūsų fizinė forma. Be to, pagyvenęs žmogus besirūpinantis savo kūnu, prisižiūrintis gali būti kur kas sveikesnis už jauną, kuriam vienintelė pramoga yra alus ir bulvių traškučiai. Rūpinkitės savo kūnu – tai realus šansas pasukti atgal biologinį laikrodį.

12
Kitas

Toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)