2 anties krūtinėlės
150 ml vyno (geriausiai tinka Pinot Nuar)
2-3 skiltelės česnako
pipirų, druskos pagal skonį.

Anties krūtinėlę pabarsyti šiek tiek druska, šviežiai maltais pipirais ir čiobrelio lapeliais. Užpilti vynu ir palikti 2 valandom. Galima ir per naktį.

Prieš kepant anties krūtinėlę gerai nusausinti, odelę pabarstyti stambia druska. Dėti į įkaitintą keptuvę ant odelės pusės ir kepti 3 minutes.

Apversti ant kitos pusės ir dar kepti 4 min. (jei labai didelė krūtinėlė kepkite apie 5 min.) Palaikyti šiltai apie 5 minutes (bet ne keptuvėje, kurioje kepė) ir tada patiekti valgyti.

Patiekiau su žirnių piure, bolivine balanda ir bruknių padažu.

Žirnelių piurė reikia:
400 gr. šaldytų žalių žirnelių
2 Šalotai (arba tiesiog baltas svogūnas, nedidelis)
2 česnako skiltelės
50 gr sviesto
1 valg. šaukštas aliejaus
3 valg. šaukštai grietinėlės
1 stiklinė vandens
½ arb. šaukštelio druskos
¼ arb. šaukštelio baltųjų pipirų
šakelė mėtų

Žirnelius išvirti užpylus stikline vandens (apie 10 minučių). Česnaką ir šalotus susmulkinti ir apkepti svieste ir aliejuje. Žirnelius nukošti ir kartu su pakepintais svogūnais, mėta susmulkinti blenderiu. Pabaigoje supilti grietinėlę, pagardinti druska ir pipirais.

Almina

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)