Produktai:

400 g kepenėlių,
200 g svogūnų,
200 g morkų,
40 g sviesto,
1 šaukštelis konjako,
šaldytos mielinės tešlos,
aliejaus kepimui.

Daržovės:

1 kg baklažanų,
280 g šviežių pomidorų,
200 g saldžiųjų paprikų,
120 g svogūnų,
alyvuogių aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Kaip gaminti:

1. Svogūną ir morkas nulupkite, nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Kepkite įkaitintame aliejuje apie 5 – 6 minutes, kol suminkštės.

2. Kepenėles nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite gabalėliais. Sudėkite prie daržovių ir pakepkite dar 5 – 6 minutes.

3. Įpilkite į keptuvę konjako ir uždenkite dangčiu. Troškinkite uždengę dangčiu apie 3 – 4 minutes. Tegu iškepusios kepenėlės su daržovėmis atvėsta, tada įdėkite sviesto ir sutrinkite trintuvu.

4. Sudėkite paštetą į kepimo formeles, uždenkite tešlos skridinėliais ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 5 min.

5. Visas daržoves, išskyrus pomidorus, iškepkite orkaitėje (galima ir ant grotelių). Paskui atvėsinkite, nulupkite, smulkiai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais, sumaišykite su keptomis daržovėmis, pasūdykite, įberkite pipirų, įpilkite alyvuogių aliejaus, išmaišykite.

6. Patiekite paštetą su daržovėmis ir balta ar juoda duona.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)