Reikės:
500 g riebios varškės
400 g maskarponės sūrio
300 g cukraus pudros
3 kupinų šaukštų vanilės pudingo (milteliai)
4 kiaušinių
150 ml 35proc grietinėlės
15 g sviesto
Puošimui: uogos, šokolado ar riešutų sviesto
Gaminimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
2. Į dubenį sudėkite varškę, maskarponę ir cukraus pudra. Viską išmaišykite.
3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, trynius supilkite į varškės masę ir vėl išmaišykite, o baltymus išplakite iki standumo, suberkite pudingo miltelius ir vėl išplakite, suberkite į varškės masę ir viską plaktuvu išmaišykite.
4. Supilkite grietinėlę, išmaišykite.
5. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir supilkite visą pyrago masę.
6. Dėkite kepti pyragą. Kepkite 15 min, po to sumažinkite temperatūra iki 140 laipsnių - kepkite 25 min, vėl užkaitinkite iki 175 laipsnių ir kepkite dar 15min. Nuolat stebėkite.
7. Puoškite.
Skanaus!