Pyragui reikės:

Pagrindui:

90 g sviesto,
90 g grietinės,
2 kiaušinių,
90 g cukraus,
150 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos.

Įdarui:

apie 300 – 350 g jau nuluptų rabarbarų,
50 g cukraus,
1 šaukšto miltų.

Traškiam viršui:

60 g balto cukraus,
70 g melasos cukraus,
120 g sviesto,
230 g miltų,
druskos.

Pasiruošiame įdarą: nuvalytus rabarbarus supjaustome riekelėmis ir užbarstome cukrumi. Paliekame iki pradės skirtis skystis. Jeigu jo susidaro labai daug, šiek tiek nupilame. Rabarbarus sumaišome su miltais.

Traškiam sluoksniui sumaišome cukrų, miltus, druską ir ištirpintą sviestą.

Pyrago pagrindui lengvai suplakame grietinę, kiaušinius, cukrų ir druską. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į skystą masę. Ištirpiname sviestą ir maišant supilame į tešlą.

Pagrindo tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą formą. Ant viršaus paskirstome rabarbarus, o ant jų pirštais užtrupiname birų mišinį.

Pyragą pašauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę 40 – 45 min.
Ragaujame su ledais.

Skanaus ir gražios vasaros!

Žydrūnė

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)