Produktai:

1 kg trešnių,
1 kg cukraus,
370 ml vandens,
1 citrina,
250 g graikinių riešutų.

Kaip gaminti:

1. Trešnes nuplaukite, išimkite kauliukus. Vietoje kauliuko į kiekvieną uogą įdėkite po gabalėlį riešuto. Cukrų užpilkite vandeniu ir kaitinkite, kol taps perregimas. Užpilkite uogas sirupu ir palaikykite 2,5 – 3 valandas.

2. Paskui pavirkite uogienę, kol uogos pasidarys perregimos. Saugokite, kad neužvirtų, nes tada uogos sutrūkinės. Išspauskite iš citrinos sultis, o po 10 min. nukelkite puodą su uogiene nuo ugnies.

3. Supilkite karštą uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją