Reikės:

1 kg kopūstų
1 raudonos saldžiosios paprikos
3 didelių morkų
5 – 6 skiltelių česnako
4 lauro lapų

Marinatui:

0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
1,25 valg.š. rupios druskos
10 juodųjų pipirų grūdelių
10 valg.š. stalo acto
0,5 stiklinės augalinio aliejaus

Kopūstą supjaustykite šiaudeliais. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Visas daržoves sumaišykite, pridėkite lauro lapų.

Pasiruoškite marinatą. Suberkite į vandenį cukrų, druską ir prieskonius. Virkite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet supilkite actą.

Užpilkite marinatu kopūstus ir 2 val. palaikykite paslėgtus. Tuomet sudėkite juos į stiklainius. Laikykite šaldytuve. Kopūstai paruošti!

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)