aA
Bandelės ar pyragai su vaisiais, uogiene ar varške, mėsa, lašinukais, grybais. ryžiais ar kopūstais… Mmm… Įdarai, žinia, yra skonio reikalas, vistik skonio pagrindas – teisinga tešla. Sumaniau atskirai aprašyti pačios paprasčiausios iš visų man žinomų tešlų receptą. Pagirtinas yra ne tik tešlos paruošimo paprastumas ir greitis, bet ir gaminių iš jos skonis, nerandu kito žodžio apibūdinti jį, kaip tik tobulas.
© kumucia.com

3 st. kvietinių miltų
1 st. kefyro
0,5 st. aliejaus (nepagailėkite gero, nerafinuoto)
11 g sausų mielių
1 a.š. druskos
1 v.š. baltojo cukraus

Kefyrą ir aliejų sumaišau puode, jei produktai buvo šaldytuve, tuomet puodą bent 10min. dedu į orkaitę ir jungiu pačią minimaliausią kaitrą (pas mane 50C). Tuomet sudedu visus likusius produktus ir užminkau tešlą. Tešla minkosi greitai ir galop nebelimpa nei prie rankų nei prie puodo sienelių. Puodą pridengiu virtuviniu rankšluosčiu ir palieku pusvalandžiui. Jį išnaudoju įdaro pasiruošimui. Beje, mano mėgstamiausios bandelės su ryžiais ir virtais kiaušiniais.

Po pusvalandžio tešlą dedu ant darbastalio, pyragams kočioju lakštus, o bandelėms atplešiu reikalingo dydžio gabaliukus ir iškočioju juos arba plonai išploju delnuose.

Jei kepu bandeles su įvairiais įdarais, tuomet kiekvienam įdarui sugalvoju kitokią formą, pvz. su varške – apvalios, su lašinukais – pailgos.

Prieš pat dedantį orkaitę, gaminius patepu plaktu kiaušiniu. Saldžius gaminius galima pabarstyti perliniu ar ruduoju cukrumi, o sūresnius – įvairiomis sėklomis ar džiovintomis žolelėmis. Bandelės su lašinukais tiesiog prašo kmynų pabarsto.

Ši tešla turi svarbią geros kokybės taisyklę: paruoštus pyragus ar bandeles reikia dėti į šaltą orkaitę. Tik tuomet jungiu 170-180C ir laukiu, kol tešla iškils ir apskrus. Pyragams reikės apie 40-50min,. bandelėms (priklausomai nuo jų dydžio) 30-50min.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Mūšis, apie kurį meluojama iki šiol: kodėl sovietai net kelis mėnesius nedrįso įžengti į Klaipėdą (110)

Klaipėda – vienintelis Lietuvos miestas, kurį sovietai užėmė 1945-aisiais. Tam tikra...

Norintiems išsiskirti – dar daugiau reikalavimų, institucijų slenksčių mynimo ir išlaidų (56)

Nuo Naujųjų įsigaliojo privalomoji mediacija sprendžiant šeimos ginčus, tačiau svarbu...

Iš Dakaro sugrįžę Žala ir Juknevičius pažadų apie startą kitąmet nedalija: laukia namų darbai (31)

Po daugiau nei dviejų savaičių Saudo Arabijoje, kur šiemet vyko Dakaro ralis, į Lietuvą...

Naktį Vilniaus centre vaikai surengė tokio masto išgertuves, kokių dar nematė nei policija, nei Vaiko teisės (444)

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus centre įvyko dar neregėtas nepilnamečių...

Kepenis Seime „skalbė“ žurnalistus: „tikrai žinojo“ apie nusikaltimus, tačiau tai slėpė (165)

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ( LVŽS ) atstovas Dainius Kepenis ketvirtadienį...

Gyvai / Intriguojanti akistata sostinėje „Rytas“ – „Neptūnas“ tiesioginė rungtynių transliacija (9)

„Betsafe-LKL“ čempionate Vilniaus „Rytas“ (12/6) namuose priima ne kokią atkarpą...

Gyvai / Aukštaitijos derbis: „Juventus“ – „Lietkabelis“ tiesioginė rungtynių transliacija (1)

„Betsafe-LKL“ čempionate puikią formą demonstruojanti Utenos „Juventus“ (10/8) ekipa...

„Google“ profesionalai: 5 dalykai, kurie turi būti jūsų CV

Bendrovė „ Google “ kartais peržiūri po 50 tūkst. kandidatūrų kas savaitę, tad vargu ar kas...

JAV ekspertas: amerikiečių karių skaičius Baltijos šalyse – dar ne viskas (3)

Jungtinių Valstijų ekspertas Rogeris Zakheimas ragina Lietuvą neapsiriboti prašymais didinti...

Andrius Užkalnis

Kaip ištverti gyvenimą. 18 dalis. Kuo kvailiai skiriasi nuo protingų žmonių? (1)

Sveiki, aš esu Andrius Užkalnis , ir čia, DELFI Plius , rašau jums apie tai, kaip elgtis, kad...