Jis toks drėgnas, kad net neverta barstyti cukraus pudros – ji kaipmat susigeria. Visus recepto matavimus gramais ir mililitrais paverčiau paprastu skaičiavimu stiklinėmis, kokio dydžio ji bebūtų – rezultatas bus puikus, tik pyragas mažesnis arba didesnis. Vidutinio dydžio pyragui naudoju 200ml stiklinę.

Pyragui reikia:

1 stiklinės manų kruopų
2 stiklinės karšto vandens
1 stiklinės balto cukraus
1 arb. šaukšt. vanilinio cukraus (arba kelių lašų romo esencijos)
4 valg. šaukšt. kakavos
0,5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
0,5 stiklinės kvietinių miltų
2 arb. šaukšt. kepimo miltelių
1 stiklinės džiovintų spanguolių

Gilesniame inde sumaišau manų kruopas, cukrų ir vanilinį cukrų (ar esenciją), mišinį užpilu stikline karšto vandens, kruopščiai išmaišau ir palieku brinkti 1 val. Kitame inde kita stikline karšto vandens užpilu džiovintas spanguoles.

Po valandos spanguoles supilu į koštuvą ir palieku nusivarvėti, o į manus įmaišau kakavos ir kepimo miltelius, aliejų ir miltus. Labai svarbu maišyti tol, kol neliks jokių gumuliukų ar nesusimaišiusių produktų, todėl geriausia naudoti mikserį ar rankinį plakiklį. Jungiu orkaitę, nustatau 180C. Galiausiai į tešlą įmaišau spanguoles, tešlą pilu į kepimo formą (kaip visada, rekomenduoju silikonines) ir ją šaunu į orkaitę. Pyragas kepa apie valandą.

Šis pyragas ypatingas dar ir tuo, kad laikomas šaldytuve labai ilgai išlieka šviežias ir drėgnas.

Tiekiu su karštais gėrimais.

Beje, šis pyragas vadinamas pasninko pyragu, nes jame nėra gyvulinių riebalų, pieno produktų ar kiaušinių.