Jie yra labai paprasti, bet skonis neprastas, ypač patikti turėtų tiems, kas mėgsta paprastus patiekalus, su nostalgija atklydusius iš vaikystės.

Reikės:

450 g kiaulienos faršo,
prieskoniai maltai mėsai pagal skonį,
1 kiaušinis,
1 riekutė išmirkyto piene batono,
aliejaus kepimui,
100 ml pomidorų padažo,
100 ml vandens arba sultinio.

Į faršą beriame prieskonius, mušame kiaušinį, dedame išmirkytą ir sutrupintą batono riekelę. Viską gerai išmaišome. Darome kukuliukus ir iškepame keptuvėje su aliejumi.

Į puodą pilame vandens, pomidorų padažo, dedame teftelius ir patroškiname 5 min.

Garnyras – jau kokio širdis geidžia. Pas mus bulvių košė ir rauginti agurkėliai bei konservuoti žirneliai.

Kvepia vaikyste ir namais.