„Tarte tatin“ su nektarinais ir braškėmis
Įdarui:
110 g cukraus pudros
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
125ml vandens
4 dideli nektarinai, supjaustyti 2 cm kubeliais
10 braškių, supjaustytų 2 cm kubeliais
60 g sviesto
Sluoksniuotai tešlai:
200 g miltų
200 g šalto margarino arba sviesto
75 ml ledo šaltumo vandens
žiupsnelis druskos
Visų pirma pasigaminame sluoskniuotą tešlą. Į miltus sudedame gabaliukais supjaustytą margariną ir druską ir greitai maišome tarp pirštų su miltais, kol gaunasi trupiniai. Jei darysite su kombainu, pakaks 5 apsisukimų. Tada supilame šaltą šaltą vandenį ir išminkome vientisą masę. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą minimum 30 min. Tuo tarpu išsiverdame karamelę iš 110 gr. cukraus, vanilinio cukraus ir 125 ml vandens. Verdame kol sutirštėja ir tampa gintarinės spalvos.
Dedame tešlą ant indelių, apspaudžiame palei indo kraštelius. Dedame į šaldytuvą 30 min. Tada įkaitiname orkaitę iki 200 C tem. ir kepame apie 20-25 min. kol viršus gražiai pagels. Iškepusiems pyragėliams leidžiame visiški atvėsti ir tik tada išverčiame ant lėkštės dugnu žemyn. Patiekti galima su vaniliniais ledais. Dieviškai skanu.
Almina