„Tarte tatin“ su nektarinais ir braškėmis

Įdarui:
110 g cukraus pudros
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
125ml vandens
4 dideli nektarinai, supjaustyti 2 cm kubeliais
10 braškių, supjaustytų 2 cm kubeliais
60 g sviesto

Sluoksniuotai tešlai:
200 g miltų
200 g šalto margarino arba sviesto
75 ml ledo šaltumo vandens
žiupsnelis druskos

Visų pirma pasigaminame sluoskniuotą tešlą. Į miltus sudedame gabaliukais supjaustytą margariną ir druską ir greitai maišome tarp pirštų su miltais, kol gaunasi trupiniai. Jei darysite su kombainu, pakaks 5 apsisukimų. Tada supilame šaltą šaltą vandenį ir išminkome vientisą masę. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą minimum 30 min. Tuo tarpu išsiverdame karamelę iš 110 gr. cukraus, vanilinio cukraus ir 125 ml vandens. Verdame kol sutirštėja ir tampa gintarinės spalvos.

„Tarte tatin“ su nektarinais ir braškėmis
Supjaustome vaisius. Į karščiui atsparius indus dedame dugno dydžio kepimo popieriaus apskritimus. Tada į kiekvieną pilame panašiai po 1 valg. šaukštą atvėsusios karamelės. Aš išdalinau 8 indeliams.Išdaliname supjaustytus vaisus.Į kiekvieną indelį ant vaisių dedame gabaliuka sviesto. Iškočiojame tešlą apie 3 mm storio ir išspaudžiame apskritimus šiek tiek didesnius nei indeliai. 

Dedame tešlą ant indelių, apspaudžiame palei indo kraštelius. Dedame į šaldytuvą 30 min. Tada įkaitiname orkaitę iki 200 C tem. ir kepame apie 20-25 min. kol viršus gražiai pagels. Iškepusiems pyragėliams leidžiame visiški atvėsti ir tik tada išverčiame ant lėkštės dugnu žemyn. Patiekti galima su vaniliniais ledais. Dieviškai skanu.

Almina


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją