8 porcijos
Produktai pagrindui:
175 gramų smėlinės tešlos sausainių,
50 gramų sviesto.
Produktai įdarui:
200 gramų baltojo šokolado,
300 gramų grietinėlės sūrio,
200 gramų riebios grietinės,
225 gramų šviežių braškių.
Kaip gaminti:
1. Sutrupinkite sausainius su sumaišykite su sviestu.
2. Sudėkite masę į apvalią torto formą (kurios kraštai nusiima), stipriai suspauskite. 15-ai min. įdėkite į šaldytuvą.
3. Dubenyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu, ištirpinkite šokoladą. Paskui palikite kiek atvėsti.
4. Išplakite sūrį ir grietinę iki tirštos vientisos masės.
5. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau. Dalį palikite papuošimui.
6. Į sūrio masę supilkite lydytą šokoladą ir išplakite plaktuvu. Tada sudėkite braškių puseles ir išmaišykite šaukštu.
7. Sudėkite sūrio masę ant sausainių pagrindo, išlyginkite. 4-ioms valandom pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų. Prieš patiekdami išimkite iš formos, papuoškite braškių puselėmis.
Skanaus!