aA
Aurimo Alionio receptas. Dėkojame autoriui!
© Shutterstock nuotr.

Teš­lai rei­kės:

125 g svies­to ir tik svies­to, jo­kių te­pių­jų mi­ši­nių ar mar­ga­ri­no,
2 valg. šaukš­tų na­tū­ra­lios ka­ka­vos mil­te­lių,
0,5 stik­li­nės (100 g) cuk­raus,
1 kiau­ši­nio (ide­a­lu, jei kai­miš­kas),
1,5 stik­li­nės mil­tų,
0,5 arb. šaukš­te­lio ke­pi­mo mil­te­lių.

Kre­mui rei­kės:

100 g svies­to ir tik svies­to,
0,5 stik­li­nės (100 g) cuk­raus,
1 kiau­ši­nio,
500 g varš­kės (rie­bu­mą ren­ka­tės pa­gal sa­vo no­rus, jis įta­kos ke­pi­nio sko­niui ne­da­ro),
2 valg. šaukš­tų krak­mo­lo (py­ra­gams Au­ri­mas nau­do­ja ku­ku­rū­zų krak­mo­lą).

Teš­la. Iš­tir­pi­na­me svies­tą, su­be­ria­me cuk­rų ir ka­ka­vą, vis­ką ge­rai iš­mai­šo­me iki vien­ti­sos ma­sės. Į šiek tiek pra­vė­su­sią mu­ša­me kiau­ši­nį ir dar kar­tą ge­rai iš­mai­šo­me. Pi­la­me mil­tus ir ke­pi­mo mil­te­lius. Min­ko­me teš­lą, ji bus minkš­ta, bet mil­tų dau­giau ne­be­ria­me. Iš­min­ky­tą teš­lą pa­da­li­ja­me į du ly­gius ga­ba­lė­lius, su­ka­me į mais­ti­nę plė­ve­lę ir 30 min. de­da­me į šal­dik­lį ar­ba 1 val. į šal­dy­tu­vą.

Kre­mas. Iš­tir­pi­na­me svies­tą, be­ria­me cuk­rų ir vis­ką ge­rai iš­mai­šo­me, į pra­vė­su­sią ma­sę mu­ša­me kiau­ši­nį ir vėl ge­rai mai­šo­me. Ta­da de­da­me varš­kę (ga­li­ma per­trin­ti per sie­te­lį, su­mal­ti per mės­ma­lę ar­ba su­trin­ti trin­tu­vu) ir krak­mo­lą, dar kar­tą vis­ką ge­rai iš­mai­šo­me iki vien­ti­sos ma­sės.

Ima­me no­ri­mą ke­pi­mo for­mą, pa­te­pa­me svies­tu. Vie­ną ga­ba­lė­lį teš­los su­tar­kuo­ja­me kaip pa­grin­dą, ta­da de­da­me kre­mą ir ant vir­šaus už­tar­kuo­ja­me li­ku­sį teš­los ga­ba­lė­lį. Py­ra­gą ke­pa­me 175 laips­nių or­kai­tė­je apie 45 min. Pjaus­to­me tik ge­rai pra­vė­su­sį.

P. S. Į kre­mą ga­li­ma dė­ti džio­vin­tų vai­sių, bet tai jau sko­nio rei­ka­las.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Vladimiras Laučius. Naujasis Nausėda: Grybauskaitės pamokos, Butkevičiaus komplimentai (136)

Baigia užaugti jauna lietuvių karta, kuri nuo gimimo klausosi svarstymų apie tai, ar Gitanas...

Į laisvę išleistas Airinas ėmėsi naujos veiklos – moko, kaip tapti „bebaimiu kalėjimui“ (171)

Praėjusių metų gruodžio viduryje iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo išleistas...

DELFI TV Gyvai: Dakaro rekordininkas Benediktas Vanagas (10)

DELFI studijoje – pokalbis su Dakaro rekordininku Benediktu Vanagu.

Prezidentė vetavo konstitucinių abejonių keliantį įstatymą dėl tarnybinių butų papildyta (13)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė grąžino Seimui įstatymą, kuriuo suteikiama pirmenybė įsigyti...

Irano aviacijos pajėgų vadas: esame pasiruošę karui žada Izraelį nušluoti nuo žemės paviršiaus (88)

Irano aviacijos pajėgų vadas pirmadienį pareiškė, kad jo šalis pasirengusi karui su Izraeliu...

Naujas feisbuko įrankis leis visuomenei spausti politikus (4)

Prie įrašų apie miestų ar šalies problemas pažymimos atsakingų politikų pavardės seniai tapo...

Kai trūksta vieno gyvybiškai svarbaus elemento, padėti gali tinkama keptuvė (10)

Nors šio elemento trūkumas dažnai laikomas vegetarams bei veganams būdingu sutrikimu, jo gali...

CSKA krizė prasiskverbė ir į VTB lygą – Itoudis davė ironišką pastabą Plazai (1)

Nuo 13 pergalių iš eilės VTB lygos sezoną pradėję Maskvos CSKA (13-1) krepšininkai netikėtai...

Nustokitę pirkę nereikalingus drabužius – štai kam turėtumėte negailėti pinigų per išpardavimą (12)

Nors vyraujantis greitosios mados kultas skatina pirkti daug ir pigiai, stilistė Viktorija Šaulytė...

Naujausias turtinės nelygybės tyrimas: vos 26 žmonės iš esmės valdo pasaulį (59)

26-iems pasaulio milijardieriams priklauso tiek turto, kiek 3,8 mlrd. žmonių, sudarančių...