8 porcijos

Produktai tešlai:

100 g miltų,
0,25 šaukštelio cukraus,
0,25 šaukštelio sodos,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
180 g šokolado (60 – 70 proc. kakavos),
110 g sviesto,
200 g cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai,
1 kiaušinio baltymas,
aliejaus formai ištepti.

Produktai įdarui:

250 g mascarpones sūrio,
60 g cukraus,
1 kiaušinio trynys,
100 g aviečių.

Kaip gaminti:

1. Įdarui sūrį, cukrų ir trynį išplakite.

2. Tešlai šokoladą ir sviestą išlydykite dubenyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišykite, palikite 10 min. atvėsti. Paskui sudėkite kiaušinius ir baltymą, išmaišykite. Pamažu suberkite miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius, užmaišykite tešlą.

3. Kepimo formą ištepkite aliejumi, įtieskite kepimo popieriaus. Sudėkite pusę tešlos, tada uždėkite sūrio įdarą, galiausiai – likusią tešlą. Jei norite marmurinio piešinio pyrago paviršiuje, pabraukykite medine mentele. Įspauskite į pyrago paviršių aviečių.

4. Kepkite pyragą 160 laipsnių orkaitėje 50 – 60 min. patikrinkite, ar pyragas iškepė, įkišę degtuką. Jei ant jo – nebe daug drėgnų trupinėlių, pyragas iškepė.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)