Biskvitui reikės:

● Miltų - 50 g
● Cukraus - 50 g
● Kiaušinio - 1 vnt
● Kiaušinio trynių - 2 vnt
● Kepimo miltelių - ½ šaukštelio

Suflė reikės:

● Kiaušinio baltymų - 2 vnt
● Cukraus - 250 g
● Sviesto - 150 g
● Kondensuoto pieno - 100 g
● Citrinos sulčių - 1 valg. šaukštas
● Želatinos - 10 g
● Vanilinio cukraus - 10 g

Glajui reikės:

● Šokolado (naudojau 72 proc.) - 100 g
● Sviesto - 50 g

Biskvito gamyba:

Kiaušinį ir du trynius gerai išplakite plaktuvu iki purumo, palaipsniui pildami cukrų (plakite ne mažiau kaip 5 minutes).

Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir suberkite į išplaktą kiaušinių masę ir gerai išmaišykite.

Biskvito tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais (mano forma 23 cm skersmens) ir dėkite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę, kepkite apie 10-15 minučių.

Iškepusį biskvitą atvėsinkite, tada atsekite torto formą ir nuimkite nuo biskvito popierių. Biskvitą dėkite ant grotelių ir palikite kol pilnai atvės.

Torto formą išplaukite, nusausinkite ir įdėkite apverstą biskvitą, viršus turi būti porėtas.

Suflė gamyba:

Kondensuotą pieną išplakite su kambario temperatūros sviestu iki purumo.

Želatiną užpilkite 80 ml vandens ir palikite 10 min, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir truputį atvėsinkite.

Į puodą įdėkite cukrų ir įpilkite 80 ml vandens. Virkite sirupą, visą laiką maišydami apie 10-15 minučių ant vidutinės ugnies. Jei turite termometrą, tai puiku, jūs turite virti iki 110 laipsnių, ne daugiau. Paruostą sirupą palikite pravėsti apie 10 min.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, pamažu įpilkite citrinų sultis ir vanilinį cukrų (plakite 5-7 min). Po to supilkite karstą sirupą ir dar plakite 4-5 min.

Dalimis sudėkite sviesto-kondensuoto pieno masę ir viska išmaišykite.

Pamažu supilkite ištirpintą želatiną, truputį paplakite.

Ant biskvito lakšto supilkite pagamintą suflė, įdėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms iki sustingimo.

Šokoladinio glajaus gamyba:

Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite sviestą ir ant silpnos ugnies pakaitinkite, kol šokoladas ištirps. Šokoladinį glajų atvėsinkite ir tolygiai paskleiskite jau ant sustingusio torto viršaus. Dėkite į šaldytuvą, kad glajus sustingtų. Glajui sustingus, tortą papuoškite.

Skanaus!
Tortas „Paukščių pienas“