Jums reikės:

1 200 g minkštos jautienos
50 g sviesto
2 svogūnų
18 pipirų
Druskos
150 g trintos senos juodos duonos
40 g džiovintų grybų
1 kiaušinio
50 g sviesto ir taukų kepimui
0,5 stiklinės grietinės
1,5 stiklinės sultinio
50 g miltų
1 morkos

Kaip paruošti:

Mėsą skersai raumenų supjaustykite plonais, pailgais keturkampiais (tik nepadarykite skylių), ištrinkite maltais pipirais ir palaikykite.

Darykite įdarą: smulkiai supjaustykite ir ant sviesto pakepkite svogūnus. Pridėkite išvirtus ir smulkiai supjaustytus ar smulkintus grybus, sutrupintą duoną, truputį druskos ir įmuškite kiaušinį. Viską sumaišykite, jeigu masė per tiršta, įpilkite truputį sultinio arba grietinės.

Mėsą pabarstykite druska, patepkite įdaru, suvyniokite, apibarstykite miltais, suriškite siūlais ir apkepinkite keptuvėje įkaitintuose riebaluose.

Paskui sudėkite į prikaistuvį, į jį dėkite trintas morkas, užpilkite riebalais, sultiniu ir nekarštai troškinkite. Baigdami troškinti įdėkite truputį juodos džiovintos duonos. Kai zrazai bus minkšti, išimkite siūlus. Likusį skystį perkoškite, įdėkite miltų, pavirinkite, supilkite grietinę ir dar pakaitinkite.

Zrazus sudėkite į dubenį ir užpilkite paruoštu padažu. Pusdubenio šonus apdėkite kepintomis bulvėmis arba miežine koše. Prie patiekalo tinka agurkai, kopūstai ir marinuotos daržovės.