Zrazai - populiarūs mėsos suktinukai, žinomi Lietuvoje nuo senovės. Siūlome originalų receptą iš knygos „Prie stalo visa Lietuva“, kurią išleido leidykla „Terra Publica“
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

1 200 g minkštos jautienos
50 g sviesto
2 svogūnų
18 pipirų
Druskos
150 g trintos senos juodos duonos
40 g džiovintų grybų
1 kiaušinio
50 g sviesto ir taukų kepimui
0,5 stiklinės grietinės
1,5 stiklinės sultinio
50 g miltų
1 morkos

Kaip paruošti:

Mėsą skersai raumenų supjaustykite plonais, pailgais keturkampiais (tik nepadarykite skylių), ištrinkite maltais pipirais ir palaikykite.

Darykite įdarą: smulkiai supjaustykite ir ant sviesto pakepkite svogūnus. Pridėkite išvirtus ir smulkiai supjaustytus ar smulkintus grybus, sutrupintą duoną, truputį druskos ir įmuškite kiaušinį. Viską sumaišykite, jeigu masė per tiršta, įpilkite truputį sultinio arba grietinės.

Mėsą pabarstykite druska, patepkite įdaru, suvyniokite, apibarstykite miltais, suriškite siūlais ir apkepinkite keptuvėje įkaitintuose riebaluose.

Paskui sudėkite į prikaistuvį, į jį dėkite trintas morkas, užpilkite riebalais, sultiniu ir nekarštai troškinkite. Baigdami troškinti įdėkite truputį juodos džiovintos duonos. Kai zrazai bus minkšti, išimkite siūlus. Likusį skystį perkoškite, įdėkite miltų, pavirinkite, supilkite grietinę ir dar pakaitinkite.

Zrazus sudėkite į dubenį ir užpilkite paruoštu padažu. Pusdubenio šonus apdėkite kepintomis bulvėmis arba miežine koše. Prie patiekalo tinka agurkai, kopūstai ir marinuotos daržovės.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Klaipėdietis nusivylė brangiausiu Lietuvos „Passatu“ pardavėjai problemą mato kitur (352)

„Man tai buvo pirmas naujo automobilio pirkimas“, – DELFI sako Mindaugas, prieš pusmetį...

Rusai pučiasi: mes laimime antrąjį Šaltąjį karą, o JAV laukia žlugimas (1037)

Sovietų sąjunga pralaimėjo Šaltąjį karą prieš Vakarus, o sankcijų spaudžiama Rusija laimi...

Emigrantas, kuris grįžo kurti automatizuotą daržovių ūkį (29)

Nors daržovių ūkiuose Lietuvoje daugeliui procesų atlikti vis dar naudojamas rankų darbas, jau...

„MG Baltic“ gynyboje – buvę aukšti prokurorai (146)

Valstybės saugumo departamento informacijoje Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui...

Drąsiems pokyčiams pasiryžusi 27 metų vilnietė pasikeitė kardinaliai (84)

DELFI Stilius kardinaliems stiliaus pokyčiams pasiryžo 27 metų vilnietė Miglė. Drąsi mergina...

Kitą savaitę – tropinė temperatūra: Lietuvoje bus karščiau nei Turkijos kurortuose (39)

Po labai karšto savaitgalio – dar karštesnė savaitė. Sinoptikai pastarąsias dienas nuo kaktos...

Tautos priešas: kvapą užgniaužęs Egiptas prakeikia Salah sutraumavusį Ramosą (57)

Niekas labiau nesuvienija Egipto nei Mohamedas Salah , todėl šeštadienio vakarą dužo ne tik „...

Unikalus Lietuvos kurortas, kur poilsiautojai viliojami fazanais ir žuvimi (50)

„Žmonės, važiuojantys pramogauti, nori ir skaniai pavalgyti, tad visi prašo tik šviežiai...

„Misija Sibiras‘18” bandomojo žygio metu į dienos šviesą sugrąžinta istorinė partizanų vieta (5)

Visą savaitgalį 80 atrinktų dalyvių žygiavo „Misija Sibiras‘18” bandomajame žygyje...

Užkalnis rado Lietuvos blogo maisto sostinę (242)

Jau esu sakęs, kad blogiausias Lietuvos regionas pavalgyti yra Dzūkija . Jie turi girias ir...