2 pakeliai tirpios „Cappuccino“ kavos,
2 šaukštai karšto vandens,
225 g suminkštėjusio sviesto,
140 g smulkaus cukraus,
1 paplaktas kiaušinio trynys,
280 g miltų,
žiupsnelis druskos.

Glajui: 175 g gabalėliais sulaužyto baltojo šokolado, kakavos milteliai.

Gaminimo būdas:

1. Į dubenėlį suberkite „Cappuccino“ miltelius, užpilkite karštu vandeniu ir išmaišykite, kad gautųsi tiršta vientisos konsistencijos masė. Dideliame dubenyje gerai išplakite sviestą ir cukrų, tada įmaišykite kiaušinio trynį ir “Cappuccino” masę, o galiausiai - miltus ir druską. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir suformuokite du rutulius. Apvyniokite plėvele ir 1 val palaikykite šaldytuve.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite dvi skardas. Tešlos rutulius išvyniokite iš plėvelės ir iškočiokite tarp 2 kepimo popieriaus lakštų. Išpjaustykite apvalius maždaug 6 cm skersmens sausainius ir sudėkite į skardas (tarp sausainių turi likti vietos). Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-12 min. Ataušinkite.

3. Inde virš puodo su verdančiu vandeniu išlydykite šokoladą. Kai atvės, juo patepkite sausainių viršų, o po kelių minučių pabarstykite kakavos milteliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją