Jums reikės:
po 70 g rukolos ir bet kokių kitų salotų
6 vyšninių pomidorų
200 g smulkių mocarelos sūrio rutuliukų
4 baziliko šakelių
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio citrinos sulčių
pagal skonį druskos ir juodųjų maltų pipirų
Paruošimas:
1. Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite arba supjaustykite. Vyšninius pomidorus taip pat nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pusiau.
2. Mocarelos rutuliukus supilkite į kiaurasamtį, kad nubėgtų skystis.
3. Alyvuogių aliejų nedideliame puoduke gerai išmaišykite su citrinų sultimis, įberkite druskos ir pipirų.
4. Į didelę salotinę suberkite salotų lapus, pomidorus, mocarelos rutuliukus. Visus ingredientus lengvai išmaišykite ir užpilkite padažu. Papuoškite baziliko lapeliais ir iškart patiekite.
Skanaus!