8 porcijos

Produktai tešlai:

5 kiaušiniai (trynius atskirkite nuo baltymų),
125 miltų,
200 gramų cukraus,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
125 ml pieno,
250 gramų bet kokių riešutų, juos sumalti.

Produktai kremui:

300 gramų plaktos grietinėlės,
150 gramų cukraus,
150 gramų riešutų (sukapoti).

Kaip gaminti:

1. Baltymus išplakite iki standžios masės. Plakdami supilkite cukrų ir toliau išplakite, kol pasidarys standi masė.

2. Kitame inde sumaišykite tešlą iš pieno su tryniais, miltais, alyvuogių aliejumi ir riešutais.

3. Pusę tešlos supilkite į baltymų masę, išmaišykite, paskui sudėkite likusią tešlą, dar kartą išmaišykite. Sudėkite tešlą į sviestu apteptą kepimo formą ir 190 laipsnių orkaitėje kepkite 45 min.

4. Pasidarykite kremą. Sumaišykite cukrų su riešutais ir pakaitinkite keptuvėje, kad pasidarytų karamelė su riešutais. Karamelę išimkite ant kepimo popieriaus, kai atvės, susmulkinkite trintuvu. Pusę karamelizuotų riešutų sumaišykite su plakta grietinėle. Atvėsusį pagrindą perpjaukite pusiau, pertepkite kremu, tada sudėkite sluoksnius. Apibarstykite likusiais smulkintais riešutais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)