Žinoma kulinarė viešbučio apartamentų virtuvėlėje gamino įvairių desertų – vienas jų – šaltas braškių desertas su morengais ir sutirštintu pienu. Tiesa, R. Ničajienė produktus savo skanėstams įsigijo Palangos „Fresh Market“ tinklo parduotuvėje.

Desertui 6 - 8 asmenims paruošti reikės:

500 g braškių;
183 g pusės įprastos dėžutės sutirštinto pieno;
600 ml plakamosios grietinėlės;
1 šaukštelio vanilės;
40 g morengų.

Sutriname 300 g braškių su keliais šaukštais sutirštinto pieno.
Grietinėlę, vanilinį cukrų ir likusį sutirštintą pieną plakame, kol sutirštėja.

Į šaldyti skirto indo dugną pilame pusę trintų braškių, ant jų beriame laužytus morengus ir likusias pjaustytas braškes, ant viršaus užpilame plaktos grietinėlės, o ant jos – likusias trintas braškes. Tada šakute švelniais judesiais sumaišome paviršių, kad būtų matyti ir grietinėlė, ir trintos braškės. Viršų puošiame keliomis mažomis braškėmis.

Paruoštą ledų masę kišame į šaldymo kamerą. Dažniausiai stingimui ją reikia palikti per naktį, o ryte jau galima mėgautis šaltu desertu.

„Mėgstu šį šaltą desertą, nes jam nereikia daug produktų ir ilgai gaminti, o mano vaikai jį labai mėgsta. Šis ledų tipo skanėstas yra kilęs iš angliško deserto Etton Mess, kuris tradiciškai gaminamas su šviežiomis braškėmis, laužytais morengais ir plakta grietinėle. Morengus jam galite naudoti pirktinius arba išsikepti patys“, – deserto gamybos ypatumus atskleidė knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė ir tinklaraštininkė Renata Ničajienė.

Tiesa, panašų šaltą desertą vasaros viduryje galima pagaminti su vyšniomis, tik svarbu nepamiršti išimti kauliukų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)