· 270 g kvietinių miltų
· 3 valgomi šaukštai cukraus
· 130 ml pieno
· 1 kiaušinis
· 3 valgomi šaukštai aliejaus
· 0,5 a.š. druskos
· 1 a.š. kepimo miltelių
· 1 a.š. vanilinio cukraus
· Uogų (spanguolių, mėlynių, juodųjų serbentų)
· Klevų sirupas (arba medus)

1. Dideliame inde sumaišome miltus, su cukrumi, kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi.

2. Kitame inde šakute paplakame kiaušinį su pienu ir įpilame aliejų.

3. Abi mases sumaišome, įmaišome uogas ir paliekame blynų masę šiek tiek pastovėti.

4. Įkaitiname keptuvę, ir šaukštu paskirstome blynelių masę. Aliejaus nepilame į keptuvę.

5. Apverčiame, kai blynų paviršiuje atsiranda burbuliukai.

6. Svarbu, kad keptuvė nebūtų per daug įkaitinta, nes blynai pradės degti.

7. Iškeptus blynelius sudedame į lėkštę apipilame klevų sirupu ir valgome, skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)