aA
Į jaukų vakarą naujame sostinės restorane „The Owls“ pakviestiems svečiams Renata dėkojo už palaikymą visus metus, per kuriuos buvo išleistos keturios serijos „Gero maisto dienoraštis“ knygos bei vaišino savo pačios keptais saldžiais daržovių pyragais.
© DELFI / Andrius Ufartas

Į jaukų vakarą naujame sostinės restorane „The Owls“ pakviestiems svečiams Renata dėkojo už palaikymą visus metus, per kuriuos buvo išleistos keturios serijos „Gero maisto dienoraštis“ knygos bei vaišino savo pačios keptais saldžiais daržovių pyragais.

„Kai vos daugiau nei prieš metus pradėjau rašyti „Gero maisto dienoraštį“, labai aiškiai žinojau ko siekiu – supažindinti namuose gaminti mėgstančius žmones su galimybe maitintis natūraliai sveikiau. Man ir jiems pasisekė, jog prie knygos kūrimo sutiko prisidėti dietistė Toma Dvelytė ir dailininkė Inga Dagilė, kurios ne tik padėjo įgyvendinti sumanymą, bet ir leido sukurti bei rinkai pasiūlyti naujo – dienoraščio formato kulinarinę knygą, kuri kiekvienam jos savininkui gali tapti labai asmeniška“, – sakė tinklaraščio sezoninevirtuve.lt ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė.

Pasak jos, dienoraščio pojūtį sustiprina knygos dizainerės pasiūlyti ir drauge su komanda įgyvendinti sprendimai: namų aplinkoje pačios Renatos fotografuoti receptai, nuotraukos pateikiamos lengva forma, lyg pažertos iš asmeninio albumo, kiekvienam puslapiui sukurtos unikalios linijinės nespalvotos ir spalvotos iliustracijos, po kiekvienu receptu yra palikta vietos skaitytojo užrašams, knygos popierius leidžia lengvai rašyti net paprastu pieštuku: galima drąsiai išbraukti nemėgiamą prieskonį, užrašyti komentarą, kuris lengvai derės su pieštomis iliustracijomis.

Renata Ničajienė
Renata Ničajienė
© DELFI / Andrius Ufartas

Profesionalius komentarus prie kiekvieno knygoje skelbiamo recepto pateikia knygos konsultantė – dietistė Toma Dvelytė. Jos paruoštais daržovių kokteiliais pirmiausia ir buvo vaišinami knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ pristatymo svečiai. Po kokteilių jiems buvo patiektas levandų limonadas, pagamintas neseniai sostinėje duris atvėrusio bei tiek mėsos gerbėjams, tiek jos nevalgantiems subalansuotą meniu siūlančio restorano „The Owls“. Vakarą vainikavo pačios knygų „Gero maisto dienoraštis“ autorės Renatos Ničajienės kepti saldūs daržovių pyragai.

Penkis iš jų Renata pagamino pagal receptus iš naujausios savo knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“. Joje, kaip ir ankstesnėse serijos knygose, publikuojama tiek receptų, kiek šis metų laikas turi dienų. Atitinkamai visose keturiose „Gero maisto dienoraštis“ knygose surašyti 365 receptai, kurių gamybos eigą aiškiai aprašė knygos autorė bei vaizdingomis iliustracijomis papildė ne vieną apdovanojimą pelniusi dailininkė Inga Dagilė.

„Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ – šeštoji Renatos Ničajienės kulinarinė knyga. Be šios serijos knygų, skirtų kiekvienam metų laikui, autorė taip pat yra išleidusi „Nostalgiškų skanumynų“ knygą, į kurią sugulė anksčiau Lietuvoje labai populiarių ir daugelio su nostalgija prisimenamų desertų receptai. Pirmoji autorės knyga – „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ papildė ir pratęsė R. Ničajienės jau šešerius metus rašomą maisto tinklaraštį sezoninevirtuve.lt.

Pristatyta naujausia ir paskutinė kulinarinių knygų serijos „Gero maisto dienoraštis“ dalis
© DELFI / Andrius Ufartas
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Kaliningrade apsilankęs lietuvis norėjo sprukti: daugiau niekada ten nevažiuosiu (236)

„Daugiau tikrai niekada ten nevažiuosiu“, – tikino savaitgalį Kaliningrade praleidęs...

Nebrangių, bet tikrų itališkų picų pulkai žmonių traukia į Tytuvėnus (20)

Pačios tikriausios itališkos picos paragauti galima Tytuvėnuose. Pagrindinėje miestelio gatvėje...

Irina Rozova – Seimo narė, kuri veikė pilkojoje zonoje: kokiomis pataisomis rūpinosi politikė (337)

Su po diplomatine priedanga dirbančiais Rusijos žvalgybos darbuotojais bendravusi ir, kaip rodo...

Orai kvies savaitgalį praleisti gamtoje (1)

Virš Lietuvos jau nuo ketvirtadienio įsitvirtinęs aukšto atmosferos slėgio laukas ir toliau...

Baltijos kelyje Gitanas Nausėda pasipiršo žmonai (243)

Lietuvos , Latvijos ir Estijos valstybės eina ta pačia kryptimi – nori sukurti savo žmonėms...

Sovietai jos nepasigailėjo: grafaitės Marijos Tiškevičiūtės tragedija (112)

1941 m. birželio 14 d. okupacinio sovietinio režimo įvykdytos represijos, kai iš Lietuvos į...

Prabangiausia pasaulyje vakarienė Vilniaus gatves nudažė baltai (235)

Šių metų Le Diner en Blanc renginys prasidėjo kitaip nei įprasta. Po tradicinės renginio...

Ką iš tiesų reiškia sapnai apie seksą? (18)

Jei ramų jūsų miegą kada nors buvo sudrumstę sapnai apie seksą, žinote, kad kartais dėl jų...

Ką valgė pasaulio diktatoriai: juos kamavo polinkis į kanibalizmą ir paranoja būti nunuodytiems (24)

Esi tai, ką valgai, taip pat – kaip ir su kuo valgai. Maistas turi įtakos nuotaikai, žarnyno...

Iš Putino elito sluoksnių – netikėta kritika Kremliui (85)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas visada kerta atgal, kai pajunta jam daromą spaudimą. Bet,...