4 porcijoms reikės:

300g miltų,
250 g pašaldyto sutarkuoto sviesto,
8 valg. šaukštų šalto vandens,
druskos pagal skonį,
maltų juodųjų pipirų,
300 ml riebios grietinėlės,
3 kiaušinių,
4 pomidorų,
100 g tarkuoto "parmezano“ sūrio,
alyvuogių alejaus,
baziliko,
Provanso prieskoninių žolelių.

Užminkyti tešlą – suplakti 1 kiaušinį, miltus persijoti ir sumaišyti su sviestu ir kiaušiniu. Supilti vandenį, suberti druską, gera išminkyti ir suformuoti rutulį. Suvynioti tešlą į polietileninę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 1 valandai.

Paruošti užpilą – išplakti 2 likusius kiaušinius, supilti grietinėlę, įberti truputį druskos, žolelių prieskonių, gerai išmaišyti.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Iškočioti tešlą, kad gautųsi apskritimas, įkloti į pateptą alyvuogių aliejumi formą. Tešlą subadyti šakute. Kepti 20 min. Pomidorus nuplauti, supjaustyti skiltelėmis, sudėti į kitą formelę, pašlakstyti aliejumi, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir kepti 20 min.

Ant iškepusio papločio dėti tarkuotą sūrį, pomidorus, užpilti grietinėlės, žolelių ir kiaušinių plakiniu. Pabarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 20 min., papuošti baziliko lapeliais ir patiekti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)