Produktai:

Dideli, prinokę mėsingi pomidorai (juos nuplaukite ir perpjaukite per pusę),

Marinatui:

1,5 litro vandens,
2 nubraukti valgomieji šaukštai druskos,
6 valgomieji šaukštai cukraus,
Prieskoniai – gvazdikėliai, kvapieji ir juodieji pipirai (nemalti, žirneliais), česnakas, maži svogūnai, žalumynai, taip pat augalinio aliejaus ir acto.

Kaip gaminti:

1. Pagaminkite marinatą: suberkite į vandenį druską, cukrų, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus, užvirinkite, paskui sumažinkite ugnį.

2. Kuo daugiau žalumynų, tuo skaniau, o būtini yra krapai ir petražolės. Jei norite, galite įdėti į stiklainius po lapelį peletrūno, baziliko, mėtos, melisos.

3. Į 0,5 litro arba 1 litro talpos stiklainius sudėkite po gabaliukais supjaustytą skiltelę česnako, riekelėmis supjaustytą galvutę svogūno, po šakelę petražolių, krapų, šiek tiek kitų žalumynų, po 2 – 3 kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdelius. Sudėkite pomidorų puseles į stiklainius, į kiekvieną stiklainį įpilkite po 1 valgomąjį šauktą aliejaus ir acto (7 – 9 proc.), užpilkite marinato (iki dangtelio palikite 1 – 1,5 centimetro).

4. Pakaitinkite stiklainius 5 – 10 min. Užsukite dangtelius, apverskite, šiltai apklokite ir palaukite, kol atvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)