Produktai:
Dideli, prinokę mėsingi pomidorai (juos nuplaukite ir perpjaukite per pusę),
Marinatui:
1,5 litro vandens,
2 nubraukti valgomieji šaukštai druskos,
6 valgomieji šaukštai cukraus,
Prieskoniai – gvazdikėliai, kvapieji ir juodieji pipirai (nemalti, žirneliais), česnakas, maži svogūnai, žalumynai, taip pat augalinio aliejaus ir acto.
Kaip gaminti:
1. Pagaminkite marinatą: suberkite į vandenį druską, cukrų, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus, užvirinkite, paskui sumažinkite ugnį.
2. Kuo daugiau žalumynų, tuo skaniau, o būtini yra krapai ir petražolės. Jei norite, galite įdėti į stiklainius po lapelį peletrūno, baziliko, mėtos, melisos.
3. Į 0,5 litro arba 1 litro talpos stiklainius sudėkite po gabaliukais supjaustytą skiltelę česnako, riekelėmis supjaustytą galvutę svogūno, po šakelę petražolių, krapų, šiek tiek kitų žalumynų, po 2 – 3 kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdelius. Sudėkite pomidorų puseles į stiklainius, į kiekvieną stiklainį įpilkite po 1 valgomąjį šauktą aliejaus ir acto (7 – 9 proc.), užpilkite marinato (iki dangtelio palikite 1 – 1,5 centimetro).
4. Pakaitinkite stiklainius 5 – 10 min. Užsukite dangtelius, apverskite, šiltai apklokite ir palaukite, kol atvės.