Išsikepti pitas nėra sudėtinga, tai netgi įdomu.

Reikės (4 pitoms):

1,5 stiklinės miltų,
pusės arba ¾ stiklinės šilto vandens (35-40 laipsnių),
arb. šaukštelio sausų mielių,
po arbatinį šaukštelį cukraus, druskos ir aliejaus.

Produktų, kaip matome, reikia nedaug, originalūs paplotėliai labai paprasti.

Sausas mieles ištriname su cukrumi ir trupučiu vandens ir paliekame 5 minutėms.

Į išsijotus miltus suberiame druską, supilame vandenį, mieles, užminkome tešlą, kuri turi būti ne per kieta. Supilame alyvuogių aliejų ir dar kartą išminkome. Tai užtruks 5-10 minučių.

Tešlą dedame į alyvuogių aliejumi pateptą dubenį, uždengiame maistine plėvele ir paliekame 1 – 1,5 valandos pakilti. Tešla turi padvigubėti. Įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki aukščiausios temperatūros, maždaug 250 laipsnių. Tešlą daliname į 4 vienodas dalis, suformuojame rutulėlius.

Paliekame juos pastovėti ant rankšluosčio 5 min. Po to suplojame juos į maždaug 4-7 cm storio paplotėlius. Labai plonai kočioti nereikia. Jos labai greitai iškepa ir gali būti per kietos. Vėl uždengiame rankšluosčiu ir palaukiame 15-20 min.

Paplotėliai turi kiek pakilti, tačiau paviršius turi išlikti lygus. Juos dedame ant kepimo popieriaus, kepame įkaitintoje orkaitėje ant apatinės lentynos. Labai greitai, maždaug už poros minučių paplotėliai ima pūstis, jie išsipučia kaip kamuoliukai.

Įspūdingas reginys. Kai paplotėliai išsipučia, dar porą minučių juos reikia palaikyti orkaitėje ir išimti, kad pernelyg neišsausėtų. Tačiau ir perkepusios pitos skanios, jos kaip džiūvėsėliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)