aA
Švieži kelionės įspūdžiai iš Italijos ir atsivežtas pesto indelis – manau, kad šie du faktoriai leido man sumanyti pagaminti virtinukus su kiek kitokiu įdaru. Kad sūrio nepasirodytų per mažai, dėjau jo ir į padažą. Sviestas sviestuotas, sakysit, o iš tiesų gavosi netgi labai ypatingas patiekalas. Jei skaičiuojate kalorijas, atsisakykite sūrio padaže arba naudokite liesesnius sūrius.
© kumucia.com

Labai daug metų naudojausi tradiciniu tešlos koldūnams ar virtiniams receptu. Tada viena ausim užgirdau apie plikytą tešlą, radau galybes jos aprašymų internete, eksperimentavau, gaminau, kol atradau savo variantą. Tešlos stebuklingumas tame, kad jos nereikia ilgai minkyti, o svarbiausia – ji nelimpa prie paviršiaus, ant kurio yra kočiojama. Visada, prieš kočiojant, pasigrožiu garuojančia tešla :)

Pirmiausiai pasigaminu tešlos. Kad būtų labiau spalvota, dėjau 1 šaukštelį ciberžolės.

Proporcijos tokios:

6 st. miltų
10 v.š. aliejaus
2 st. verdančio vandens

Miltus persijoju į gilesnį indą, supilu aliejų, šaukštu permaišau ir supilu verdantį vandenį. Kuo intensyviau išmaišau ir palieku tešlą kelioms minutėms, kad pravėstų. Tada jau rankomis užminkau tešlą.

Tešla gaunasi elastinga, todėl galima iškočioti labai plonus lakštus. Pjaustau norimo dydžio formas ir formuoju virtinius su norimu įdaru.

Iš šios normos gaunasi apie 100 virtinių, 4/5 jų užšaldau.

Ši tešla taip pat puikiai tinka naminių makaronų gamybai.

Patarimas – kad šaldomi virtiniai ar koldūnai nesuliptų, prieš dedant į maišelius, juos paskleidžiu šaldiklyje, kol tampa kieti ir tik tada pakuoju.

Įdarui reikės:

130-150 g pesto
300-400 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio

Tešlai vėstant, imuosi įdaro. Labai gerai permaišau pesto su smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu. Naudoju Gouda tipo sūrį, bet tiks bet kokie puskiečiai ar kietieji sūriai, skonio reikalas.

Tešlą plonai iškočioju, išspaudžiu nedidelius apskritimus, ant jų dedu arbatinį šaukštelį įdaro ir stipriai rankomis arba specialia formele užspaudžiu kraštus.

Padažui reikės:

200 g grietinėlės (galima naudoti 12 proc. grietinėlę kavai)
žiupsnelį jūros druskos
0,5 a.š. džiovintų maltų svogūnų
žiupsnelį maltų baltųjų pipirų
100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio

Kai jau virtiniai suraityti, gaminu padažą. Nedideliame puode užkaitinu (neužverdu) grietinėlę su druska, džiovintais maltais svogūnais, pipirais ir tarkuotu parmezanu.

Padažui užkaitus, dengiu dangtį ir išjungiu ugnį.

Vienai porcijai verdu 10-15 virtinių. Leidžiu juos į verdantį pasūdytą vandenį ir laukiu, kol jie iškils į vandens paviršių, lukteliu dar 4-5 minutes ir išgriebiu arba nukošiu koštuve.

Tiekiu iškarto, porciją užpilant 3-4 v. š. padažo.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Komisaro Vytenio Andriukaičio palikimas: kaip jį prisimins Europa grįžęs žada permainas (98)

„Kai atvažiuoji į Lietuvą, išgirsti, o ką tu Lietuvai padarei? Toks klausimas yra...

Užkalnio maisto apžvalga perkama už 4000 eurų arba dar vienu būdu (44)

Tai štai sekmadienis, ir dar viena restorano apžvalga. Net ne restoranas, kur jau ten....

Ne plastikinės ir ne natūralios: Lietuvoje populiarėja nauja eglučių rūšis namuose sukuria tikrą jaukumą

Lietuviai vis drąsiau eksperimentuoja ne tik su kalėdinėmis dekoracijomis, bet ir ieško...

Po penkias valandas trukusių derybų Putino rezidenciją Lukašenka paliko neturėdamas ką pasakyti žurnalistams (423)

Nors spaudos konferencijai buvo pasirengta, po susitikimo su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu...

Vagis apsaugai iš anksto pranešė, kad vogs degtinę ir kad niekas nedrįstų jam trukdyti (51)

Gruodžio 7 d., 10.43 val., apsaugos darbuotojas (gim. 1997 m.) policijai pranešė, kad 20.27 val....

Gyvybės paieškose NASA savo žvilgsnį šįkart nukreipė ne į Marsą: jau planuoja misijas DELFI specialiai iš Paryžiaus (22)

Jupiterio palydovas Europa dabar yra vienas pagrindinių taškų, kur mokslininkai tikisi rasti...

Per reidą sustabdytas teisės vairuoti neturinti 17-metis nubaustas jau devintą kartą (8)

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos...

Nausėda prieš „Normandijos ketverto“ susitikimą sukritikavo Rusiją (241)

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda „Normandijos ketverto“ susitikimo Paryžiuje...

Pragaras, kurį patyriau darbe: pagrindiniai požymiai, kad jus nori „išgyvendinti“

Visai neseniai paplitus temai apie “mobingą“ darbe, aš vėl prisiminiau tuos rytus, kai vos vos...

Šalavijo sėklas ne veltui vadina supermaistu: štai kuo jos naudingos (2)

Ko gero visi yra girdėję, kad ispaninių šalavijų sėklos yra supermaistas, ir netgi yra gardinę...