Jums reikės:

3 kiaušinių;
500 ml riebaus pieno arba grietinėlės;
500 g miltų;
5 arb. š. cukraus;
3 arb. š. kepimo miltelių

Gerai suplakite pieną ir kiaušinius. Į juos įberkite miltų, cukraus ir kepimo miltelių. Gerai viską išplakite ir palikite stovėti 40-50 minučių. Kuomet tešla šiek tiek pakils, vėl ją išmaišykite. Konsistencija turi būti panaši į tirštos grietinės, tačiau tešla turi piltis.

Sutepkite keptuvę aliejumi (tik vieną kartą, pirmam blynui). Kepkit: šaukštu dėkite tešlą į keptuvę (galite naudoti ir samtį). Kiekvieną blyną kepkite kol susidarys graži apskrudusi plutelė.

Paruoštus blynus sudėkite į lėkštę ir patiekite gausiai apipylę klevų sirupu. Galite naudoti ir medų. Kai kurie mėgsta prieš pat kepimą į tešlą įdėti mėlynių arba kitų uogų.

Vidmantas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją