aA
© Shutterstock nuotr.


Ingredientai:

2 gabalėliai sviesto ir dar šiek tiek kepimo skardai ištepti,
2 stiklinės miltų ir dar šiek tiek kepimo skardai pabarstyti,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1/2 šaukštelio sodos,
1/2 šaukštelio malto cinamono,
1/2 šaukštelio druskos,
1 ir 1/4 šaukštelio klevų sirupo,
1/2 stiklinės pieno,
3 kiaušiniai,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
3 obuoliai (nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais),
1/2 stiklinės graikinių riešutų (paskrudinti, susmulkinti).

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių, paimkit 22 cm skersmens, 5 cm gylio kepimo formą, ištepkite sviestu, ištieskite kepimo popieriumi, vėl ištepkite sviestu. Pabarstykite miltais.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Kitame dubenyje sumaišykite lydytą sviestą, klevų sirupą, pieną, kiaušinius ir vanilę, tada sumaišykite su miltų mase.

Įmaišykite obuolių griežinėlius ir smulkintus graikinius riešutus. Supilkite masę į kepimo formą, viršų galite papuošti obuolių skiltelėmis.

3. Kepkite, kol pyragas apskrus, apie 60 – 70 min. Palikite atvėsti, tada išimkite iš kepimo formos ir įdėkite į didelę lėkštę.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Įvykiai, pakeitę pasaulį: SSRS griūtis. Laukiniai, laukiniai rytai ir lūžio taškas, po kurio Rusijai nebebuvo kelio atgal (0)

Krentanti, besiblaškanti ir beviltiškai pasimetusi. Tokios būklės Rusija pasitiko paskutinį...

Šis gegužės mėnuo įeis į istoriją: po sumuštų temperatūros rekordų – radikalūs pokyčiai (9)

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Izolda Marcinonienė sako, kad ši gegužė įeis į...

Naktinis reidas Vilniuje: dėl pirkinio internetu abiturientas pateko į nepavydėtiną situaciją (98)

Triukšmingai mokyklos baigimą šventę abiturientai neprasprūdo po reidą sostinėje surengusių...

Užkalnis: kvepiu kaip keiksmažodis (9)

Kai kas nors nori parašyti tekste keiksmažodį ir praslysti pro cenzorius ir davatkas, rašo su...

Didžiųjų valstybių spąstai Lietuvai verčia verslininkus panikuoti (149)

Šių metų balandžio mėnesį Europos Parlamentas ( EP ) balsavo už Mobilumo Paketo priėmimą....

Atostogos kaime – lietuviai noriai moka už buvimą be interneto ir nakvynę medyje (58)

Vasaros kelionę į kaimą kai kas dar pamena, kaip tremtį, kai vietoj žaidimų su kiemo draugais...

Geriausi Lietuvos paplūdimiai prie ežerų: ramybė, grynas oras ir atgaiva išvargusiam kūnui

Jei dar nežinojote – Lietuvoje mes turime beveik tris tūkstančius ežerų. Pasislėpę giliai...

Macrono didysis planas ėmė ir subliuško (2)

Mažiausiai 20 Europos Parlamento rinkimų dalyvių sieks iškovoti mandatą ne savo gimtinėje, o...

Jerai Grantas po sezono paliks „Neptūną“

Klaipėdos „Neptūnas“ jau žino, kad kitą sezoną turės verstis ne tik be vyriausiojo...

Savaitgalio pusryčiai: traškūs belgiški vafliai kiekvienam smaližiui

Manau, savaitgalį dažnas iš mūsų pasvajoja apie vėlyvus, gardžius, sočius, ilgus pusryčius ....