Sūrio tortas su šokoladu

Produktai:

400 g minkšto sūrio,
250 g šokoladinių sausainių,
150 g sviesto,
3 šaukšteliai želatinos,
1 šaukštelis vanilės esencijos,
1,5 stiklinės cukraus,
300 g grietinėlės,
3 šokoladiniai batonėliai su riešutais.

Kaip gaminti:

1. Sausainius sutrupinkite ir sutrinkite su sviestu. Kepimo formą ištieskite folija, sausainių mase padenkite dugną ir kraštus, uždenkite plėvele ir valandai įdėkite į šaldytuvą.

2. Želatiną užpilkite 0,5 stiklinės šalto virinto vandens, tegu kiek pastovi. Paskui ištirpinkite įstatę į indą su karštu vandeniu, o tada palikite atvėsti.

3. Sūrį išplakite su cukrumi ir vanilės esencija iki vientisos masės. Atskirai išplakite grietinėlę.

4. Šokoladinius batonėlius smulkiai sukapokite ir sumaišykite su sūrio mase. Supilkite želatiną. Maišydami supilkite plaktą grietinėlę.

5. Kremą sudėkite į formą ir 4 – 6 valandoms įdėkite į šaldytuvą.

Šokoladinis tortas su ledais

Produktai:

250 g juodojo šokolado + 50 g padažui,
270 g sviesto,
250 g grietinėlės,
4 kiaušiniai,
0,75 stiklinės cukraus,
3 – 4 stiklinės miltų,
150 g ledų, keli lašai vanilės esencijos.

Kaip gaminti:

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Šokoladą su sviestu ištirpinkite, įstatę į indą su karštu vandeniu, paskui po veną įmuškite trynius, suberkite miltus, įpilkite vanilės esencijos. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

2. Baltymus su cukrumi išplakite iki standžios masės, tada atsargiai supilkite į šokolado masę.

3. Supilkite tešlą į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 170 – 180 laipsnių orkaitėje 40 min.

4. Padažui pakaitinkite grietinėlę, suberkite trupintą šokoladą ir užvirinkite. Karštą tortą išimkite iš formos, apliekite padažu ir papuoškite ledų rutuliukais.

Šokoladinis keksas su sūriu

Produktai:

200 g šokoladinių sausainių,
200 g sviesto,
2 kiaušinių tryniai,
100 g cukraus pudros,
4 šaukštai kakavos miltelių,
3 šaukštai grietinėlės,
1 šaukštas kukurūzų miltų,
500 g varškės sūrio,
100 g šokolado.

Kaip gaminti:

1. Sausainius sutrupinkite, sumaišykite su puse sviesto.

2. Masę įdėkite į formą su nuimamais kraštais, atšaldykite.

3. Likusį sviestą išplakite su cukraus pudra, sudėkite trynius.

4. Kakavos miltelius sumaišykite su 2 šaukštais karšto vandens ir grietinėle, suberkite miltus ir išplakite plaktuvu. Sudėkite trupint varškės sūrį ir šokoladą, gerai išmaišykite, tada sumaišykite su trynių mase.

5. Masę sudėkite ant pagrindo. Kepkite keksą 150 laipsni orkaitėje, kol iškeps. Paskui palikite atvėsti, neišėmę iš formos.

6. Prieš patiekdami išimkite keksą iš formos, apibarstykite tarkuotu šokoladu, apliekite plakta grietinėle.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją