4 – 6 porcijos

Produktai:

2 didelės morkos,
50 ml sezamo aliejaus,
80 ml alyvuogių aliejaus,
50 g sezamo sėklų,
1 sauja kalendros.

Duonos lazdelėms:

450 g picos tešlos,
3 rozmarino šakelės,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Morkas nuplaukite, nuskuskite, smulkiai supjaustykite. Kalendros šakeles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius.

2. Šiuos produktus sumaišykite dubenyje, suberkite sezamo sėklas, įpilkite alyvuogių aliejaus ir sezamo aliejaus, druskos, pipirų. Uždenkite dubenį ir palikite marinuotis 12 val.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

4. Rozmarinus nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir smulkiai juos supjaustykite.

5. Tešlą picai iškočiokite į lakštą, apibarstykite rozmarinais. Perlenkite lakštą pusiau, dar kartą iškočiokite, kad rozmarinai liktų tešloje.

6. Supjaustykite tešlą plonomis 20 cm ilgio juostelėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 15 min. Paskui palikite atvėsti.

7. Morkas su marinatu sutrinkite trintuvu. Jeigu morkos sausokos, įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus.

8. Morkas išdėliokite į indelius ir patiekite su duonos lazdelėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją