Reikės:

Maždaug 600 g mažų agurkėlių
400 g vandens
5 juodųjų pipirų
2 kvepiančių pipirų
20 g druskos
30 g acto (9 proc.)
Kelių česnako skiltelių
čili pipiro (jei norite aštriau)
Krapų stiebo
1 krienų lapo
po žiupsnį vyšnių ir juodųjų serbentų lapų

Nurodytas kiekis agurkėlių tilps į 1 l stiklainį.

Agurkėlius nuplaukite ir pamerkite porai valandų į šaltą vandenį. Dar kartą nuplaukite ir vėl pamerkite. Taip kas dvi valandas keičiant vandenį mirkykite 3 kartus.

Pasiruoškite stiklainius: išplaukite gerai su soda, iškaitinkite orkaitėje.

Į paruoštus stiklainius sudėkite agurkėlius ir žalius prieskonius su lapais.

Išvirkite marinatą: į nurodytą kiekį vandens suberkite pipirus, kai užvirs, suberkite druską ir supilkite actą. Kai marinatas vos vos praauš, supilkite jį į stiklainį ant agurkėlių, pridenkite sterilizuotu dangteliu ir kaitinkite: dėkite į puodą su beveik verdančiu vandeniu ir, kai jis užvirs, kaitinkite dar 10 min.

Baigus kaitinti stiklainį išimkite, sandariai uždarykite ir apverskite dugnu aukštyn, kol atvės.