4 porcijoms Jums reikės:

· 500 gramų lašišos filė
· 1 kiaušinio
· Citrinos
· 50 gramų kaparėlių
· 2 skiltelių česnako
· 2-3 šakelių raudonėlio
· 2,5 valgomųjų šaukštų grūdėtųjų garstyčių
· 0,5 stiklinės miltų
· 1 stiklinės džiūvėsėlių
· Augalinio aliejaus
· Druskos, maltų juodųjų – pagal skonį

Gaminimas

1) Iš pradžių pasigaminkime garstyčių masę. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite, smulkiai supjaustykite ir kaparėlius. Taip pat smulkiai supjaustyti reikia ir raudonėlį. Viską sudėkite į indą, išmaišykite, sudėkite garstyčias ir dar kartą permaišykite.

2) Lašišos filė supjaustykite į keturias dalis.

3) Kiekvieną lašišos gabalėlį truputį pamuškite, pagardinkite druska ir šviežiais juodaisiais pipirais. Tuomet ant kiekvieno gabalėlio dėkite garstyčių masės, tolygiai paskirstykite, žuvies gabalėlį perlenkite pusiau ir lengvai paspauskite.

4) Kiaušinį įmuškite į indą, pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išplakite. Žuvies gabaliukus apvoliokite miltuose iš visų pusių, tuomet panardinkite į kiaušinio plakinį, galiausiai apvoliokite džiūvėsėliuose.

5) Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame kepkite žuvį (po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės). Kepsnelius papuoškite citrinos skiltelėmis. Prie šio patiekalo puikiai tiks keptos bulvės ir šviežios daržovės.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)