Labai braškinis jogurtinis desertukas

Reikės :

Apie 250 g naminės varškės,
700g natūralaus jogurto,
pakelio sausainių,
50 g sviesto,
vanilinio cukraus, cukraus,
pusės citrinos sulčių ir šaukštelio tarkuotos žievelės,
4 v.šaukštus želatinos,
Citrininės žele,
Braškinės žele,
Braškių.

Braškių žele paruošiame pagal receptą, tik aš pyliau mažiau vandens. Kai visiškai atvėsta, beriame braškių gabalėlius.

Sausainius sumalame. Sviestą ištirpiname, sumaišome su sausainiais. Viską gerai išmaišome ir dedame į tortinę, gerai paspaudžiant. Ant viršaus pridedame per pusę perpjautų braškių.

Maltą varškę, jogurtą, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir žievelę gerai išmaišome. Pilame brinkintą želatiną ir vėl atsargiai išmaišome. Pusę kremo pilame ant sustingusio sausainių pagrindo. Palaukiame, kol pastings, pilame braškių žele su braškių gabalėliais, vėl palaukiame ir pilame likusį kremą. Dedame braškių eilučių, užpilame atvėsusia citrinine žele ir einame keletui valandų šaldytuvan.

Ramunė Matulienė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)