4 raudonosios paprikos,
1 galvutė česnako,
1 svogūnas,
1 morka,
2 salierų stiebai su lapais,
½ poro,
2 skardinės (2x400g) konservuotų pomidorų arba 1 kg šviežių pomidorų,
1 ½ l vandens,
alyvuogių aliejus,
saulėgrąžų aliejus,
druska ir pipirai.
Gaminimo būdas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paprikas perpjaukite per pusę, išskobkite sėklas. Česnako nenulupkite, tik nupjaukite viršūnėlę. Paprikas ir česnaką pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pašaukite į orkaitę. Paprikos keps 20 min, o česnakas - 30 min. Kai česnakas atauš, išspauskite minkštimą pro nupjautą galą.
2. Jei naudojate šviežius pomidorus, juos nuplikykite, nulupkite odelę ir supjaustykite ketvirčiais.
3. Užkaiskite puodą, įpilkite saulėgrąžų aliejaus. Sudėkite stambiai pjaustytą morką, svogūną, salierus ir porą. Pamaišykite, kad tolygiai pasidengtų, uždenkite, sumažinkite ugnį ir kaitinkite 15 min, vis pamaišydami. Suverskite pomidorus, supilkite vandenį, padidinkite ugnį. Kai užvirs, ugnį sumažinkite ir virkite 20 min.
4. Nukelkite puodą nuo ugnies, sudėkite paprikas ir česnaką. Sutrinkite ir pagardinkite druska bei pipirais.
Skanaus!